2.5.10

Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο "Πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας"...

"Οι συμπολίτες μας θα υποστούν μεγάλες θυσίες, αλλά o εναλλακτικός δρόμος θα είναι η καταστροφή"...
Συνεδριάζει αυτή την ώρα σε δραματικούς τόνους το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει τη συμφωνία με την τρόικα της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΛΤ, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα δώσει συνέντευξη τύπου όπου θα ανακοινώσει το πακέτο των μέτρων. Το νομοσχέδιο με τα μέτρα θα κατατεθεί αμέσως στη Βουλή για να...

...συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντως.

Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου παρουσίασε το πολιτικό πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης για τη λήψη του σκληρού πακέτου των μέτρων. Υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι επώδυνα αλλά αναγκαία. Ο μεγάλος ασθενής είναι το ελληνικό δημόσιο, ενώ δεν θίγεται ο ιδιωτικός τομέας. Τόνισε ότι όλα αυτά γίνονται γιατί πάνω από όλα θέτει την Ελλάδα και όχι το πολιτικό κόστος. Θα περάσουμε δύσκολα χρόνια λέει ο πρωθυπουργός αλλά θα τα καταφέρουμε.

Οι συμπολίτες μας θα υποστούν μεγάλες θυσίες, αλλά o εναλλακτικός δρόμος θα είναι η καταστροφή, δήλωσε πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι δεν θίγονται μισθοί και συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα επικυρώνουμε τη συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «ένα χωρίς προηγούμενο σε μέγεθος πακέτο στήριξης, για μία χωρίς προηγούμενο προσπάθεια εκ μέρους των Ελλήνων». «Θα κάνω τα πάντα για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα», είπε.
Το απόγευμα στις 5:00 θα συνεδριάσει και το Eurogroup για να εγκρίνει και αυτό το πακέτο της βοήθειας που σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεπεράσει τα 120 δισ. ευρώ.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματισθεί για τις 19:00 (ώρα Ελλαδας). Το τελικό σχέδιο στήριξης ενδεχομένως χρειαστεί επικύρωση σε επίπεδο Κορυφής και σε αυτήν την περίπτωση προγραμματίζεται Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας (7 ή 8 Μαΐου) ή στις αρχές της μεθεπόμενης (10 Μαΐου).

Τη Δευτέρα, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για την τελική συμφωνία, ενώ στη συνέχεια υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνεδριάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σχετικά, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή δεν έχει νόημα, εφόσον γίνει μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης. «Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρόκειται για σύσκεψη που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό και για να εκληφθεί ως συναίνεση στο εξωτερικό».
Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: