30.3.10

Στη… φάκα μεγαλέμποροι ηρωίνης στο Βόλο...

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μαγνησίας...
Μετά την αποφυλάκισή του επέστρεψε στο εμπόριο ηρωίνης. Από τη Λάρισα, το κέντρο διακίνησης ναρκωτικών για όλη τη Θεσσαλία, διένειμε μεγάλες ποσότητες στις πιάτσες τοξικομανών του Βόλου μέσω μικροδιακινητών. Προχθές συνελήφθη για δεύτερη φορά την τελευταία πενταετία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.
Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας έπεσε στην καλοστημένη παγίδα της υπηρεσίας και επεχείρησε να πουλήσει μισό κιλό ηρωίνης, δηλαδή 6.000 περίπου δόσεις, σε αστυνομικό που υποδύθηκε το διακινητή.
Η σύλληψή του έγινε...
προχθές αργά το απόγευμα στη Χάλκη Λάρισας. Σε περιοχή αγροτική, όπως συνηθίζουν οι έμποροι ναρκωτικών να κάνουν τις συναλλαγές τους, μακριά από κατοικημένες περιοχές και πολλά βλέμματα και αφού έχει πέσει το φως της ημέρας, ώστε να αντιλαμβάνονται οποιαδήποτε κίνηση αυτοκινήτου.

Ο ανεπάγγελτος αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα, χρειάστηκε ένα μήνα τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον αστυνομικό για να πειστεί να παραδώσει τη μεγάλη ποσότητα. Ο αστυνομικός κατάφερε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του, ενώ με γυναίκα αστυνομικό που λειτούργησε ως «δόλωμα», αυτή τη φορά δεν έστειλε ένα από τα «χέρια» του στο ραντεβού, αλλά εμφανίστηκε ο ίδιος.

Η πολλών εβδομάδων επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία. Στις 8 το απόγευμα προχθές ο 30χρονος εμφανίστηκε στην περιοχή της Χάλκης στη Λάρισα, όπου καθορίστηκε το ραντεβού. Αποβιβάστηκε από ένα σπορ αυτοκίνητο, έχοντας μαζί του πέντε ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 435 γραμμαρίων.

Ο αστυνομικός-πελάτης τού παρέδωσε το ποσό των 5.600 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά τη δοσοληψία επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι παρακολουθούσαν διακριτικά και ο 30χρονος συνελήφθη. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση και δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει, αφού είχε πειστεί σε μεγάλο βαθμό ότι το πρόσωπο που επρόκειτο να συναντήσει θα είναι ένας καλούς πελάτες για να σπρώχνει ηρωίνη στο Βόλο.

«Πρόκειται για μια νέα επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και αξίζουν συγχαρητήρια στους άντρες και τις γυναίκες της υπηρεσίας που εργάστηκαν μεθοδικά πολύ καιρό για τη σύλληψη του εμπόρου», ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Τ.Δ.Ν. Γιάννης Τόλιας.

Οι έρευνες ξεκίνησαν ύστερα από πληροφορίες για προμήθεια τοξικομανών του Βόλου της ναρκωτικής ουσίας από έμπορο που διαμένει στη Λάρισα. Ο δράστης είχε ακολουθήσει το «επάγγελμα» από νεαρή ηλικία. Το 2005 ήταν η πρώτη φορά που τον συνέλαβαν αστυνομικοί της Δίωξης Βόλου.

Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης και αποφυλακίστηκε, αφού εξέτισε ποινή τεσσάρων ετών. Με δικαστική απόφαση απελάθηκε, αλλά επέστρεψε παράνομα στη χώρα.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο χρησιμοποιούσε, ενώ η άδεια παραμονής που είχε στα χέρια του ήταν πλαστή και κλεμμένη από την Αρκαδία.

Πριν το ραντεβού με τον αστυνομικό εικάζεται ότι είχε και άλλες συναντήσεις για πώληση ηρωίνης. Στη διάρκεια πάντως της προανάκρισης δεν αποκάλυψε ούτε τον τόπο διαμονής του ούτε καβάτζες άλλων ποσοτήτων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Αύριο ο 30χρονος πρόκειται να παραπεμφθεί ενώπιον Εισαγγελέα.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: