30.4.09

Απεργίες και ακυρώσεις λόγω Πρωτομαγιάς...


Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν την Πρωτομαγιά οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό, Τραμ , ΟΣΕ και προαστιακό πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.
Όσον αφορά στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας και θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, ενώ το ΜΕΤΡΟ θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι 11 το βράδυ.
Ακυρώσεις θα σημειωθούν και σε 52 πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσης εργασίας από τις 10 έως τη 1 μετά το μεσημέρι.
Στον χώρο της ακτοπλοΐας, οι ...

μηχανικοί πλοίων και το σωματείο κατώτερων πληρωμάτων έχουν κηρύξει για την Πρωτομαγιά 24ωρη απεργία, ενώ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Η BLUE STAR ferries έχει εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δεν θα κινηθεί κανένα πλοίο της για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Από τις υπόλοιπες εταιρίες δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για αλλαγή των δρομολογίων της Πρωτομαγιάς.
Για τον Αργοσαρωνικό, ενδέχεται κάποια πλοία να μην εκτελέσουν τα δρομολόγιά τους λόγω της απεργίας των μηχανικών.
Εν τω μεταξύ, γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Χωριστή εκδήλωση σε μικρή απόσταση οργανώνει το ΠΑΜΕ, με την κεντρική συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί για την ίδια ώρα στην Πλατεία Συντάγματος.
Skai.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: