11.6.24

Στέφανος Κασσελάκης: Ιδρύει ινστιτούτο κατά της ακροδεξιάς...


Δράσεις σε όλη την Ευρώπη...
Ινστιτούτο κατά της ακροδεξιάς με την ονομασία «Center for European Progress» δημιουργεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης...

Το ίδρυμα θα έχει έδρα στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη, καθώς εκεί υπάρχει ένα ισχυρό προοδευτικό δυναμικό αποδήμων που θέλει να συμβάλει στη μάχη κατά της ακροδεξιάς, ενώ θα συμμετέχουν και μέλη της αμερικανικής ακαδημαϊκής κοινότητας με καταγωγή από την Ευρώπη.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ινστιτούτο είναι ήδη έτοιμο και ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες προκειμένου να μπει σε λειτουργία. Αυτό, θα πραγματοποιεί δράσεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ θα λειτουργεί και ως κέντρο ερευνών.

Στο ινστιτούτο θα συμμετέχουν και μέλη των think-tank, ενώ οι προετοιμασίες για τη δημιουργία του έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Σημειωτέων ότι η ανερχόμενη ακροδεξιά απειλή στις χώρες της Ευρώπης, όπως αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, οδήγησε στην επίσπευση του εγχειρήματος, καθώς κρίθηκε αναγκαία η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος της ανόδου των ακροδεξιών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: