11.6.24

Καύσωνας και τηλεργασία...



Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, από σήμερα έως και την Πέμπτη, περιγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την ανακοίνωση της ΕΜΥ για επερχόμενο κύμα καύσωνα και κατόπιν συσκέψεως με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας...

Ειδικότερα, για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας. 

Η υπαγωγή τους στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των σχετικών στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον Ελεγκτή Ιατρό της Υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση. 

Καιγόμαστε...

Προ των πυλών φαίνεται πως βρίσκεται η δεύτερη θερμή εισβολή για τον μήνα Ιούνιο μιας και η θερμοκρασία από την Τρίτη αναμένεται να ανέβει αρκετά και να ξεπεράσει μάλιστα τους 40 βαθμούς κελσίου. Θα πρέπει όλοι να είναι ενήμεροι πως το καυτό τριήμερο θα ξεκινήσει την Τρίτη και θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημείωσε:

«Αν αυτές οι θερμοκρασίες που αναφερθήκαμε επαληθευτούν, θα είναι οι υψηλότερες που έχουμε για δεύτερο δεκαήμερο τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι με τριάντα χρόνια στην Ελλάδα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: