11.6.24

«Θείε, το αμάξι σου θέλει πλύσιμο»: Πάγωσε ολόκληρη η χώρα...

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση ότι 37χρονος σκότωσε με κατσαβίδι ένα 11χρονο κορίτσι στην περιοχή της Ηλείας. Μάλιστα, ο παιδοκτόνος είναι θείος της ανήλικης και ξάδερφος της μητέρας της όπως επίσης και κουμπάρος του ζευγαριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός σκότωσε την 11χρονη και μάλιστα υπέδειξε και το σημείο όπου άφησε τη σορό, στον οικισμό Καταρράχι, ανάμεσα στην Αρετή και στα Λεχαινά, σε απόμερο σημείο...

Παρόλα αυτά βέβαια, κρατά το στόμα του κλειστό στις ερωτήσεις των αστυνομικών στο γιατί σκότωσε το κορίτσι ενώ αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία περί απόπειρας βιασμού. 

Έτσι εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Οι έρευνες των Αρχών ξεκίνησαν άμεσα όταν έγινε αντιληπτή η εξαφάνιση της μικρής Βάσως από την οικογένειά της, το βράδυ της Κυριακής. Οι αστυνομικοί συντονισμένα από το πρώτο λεπτό, προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες, χτενίζοντας το χωριό αλλά και τις περιοχές γύρω από αυτό.

Όμως, καθοριστική στην εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν η ανάλυση υλικού από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες κατέγραψαν την 11χρονη να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του θείου της. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κατάφεραν γρήγορα να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τον 37χρονο. 

Είχε καταδικαστεί για τον βιασμό 15χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος, είναι σεσημασμένος για βιασμό ανήλικης. Συγκεκριμένα είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό 14χρονης το 2017. Από το 2020 και ενώ είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια για τον βιασμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, εντούτοις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, κυκλοφορούσε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να δίνει το παρών στην Αστυνομία.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 37χρονος επιβίβασε περίπου στις 9:00 χθες το βράδυ την ανήλικη στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Μυρτιά, και την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Καταρράχι, που βρίσκεται ανάμεσα στα Λεχαινά και την κοινότητα της Αρετής, όπου και δολοφόνησε την 11χρονη. 

Ο 37χρονος προσήχθη σήμερα το πρωί στην Ασφάλεια Πύργου και λίγες ώρες αργότερα ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα, οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή, όπου βρέθηκε και η σορός της ανήλικης.

Τέλος, η σορός της 11χρονης αναμένεται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε, αλλά και η ακριβής ώρα του θανάτου της. Παράλληλα, το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά ή όχι η ανήλικη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: