10.6.24

Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους επέλεξαν το «λιγότερο κακό» κόμμα...



Δεν ήταν «θετικά» όλα τα κριτήρια με βάση τα οποία οι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες για τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Όπως...

καταγράφει η μετεκλογική έρευνα της aboutpeople (που παρουσιάζει το news247.gr), πάνω από τους μισούς επέλεξαν το «λιγότερο κακό» κόμμα. Παράλληλα, στους λόγους για τους οποίους ψήφισαν το κόμμα, περιλαμβάνονται τα «μηνύματα» που ήθελαν να στείλουν οι πολίτες σε συγκεκριμένα κόμματα (κυρίως στη Ν.Δ.).


Συγκεκριμένα, το 54,2% δήλωσε ότι έκανε την επιλογή του λιγότερου κακού κόμματος, ενώ το 39,4% έκανε θετική επιλογή, ψηφίζοντας κάποιο κόμμα γιατί θεώρησε ότι είναι το καλύτερο. Τα αντίστοιχα ποσοστά στις εκλογές του 2023 ήταν 49,1% και 48,2%, αντίστοιχα.

Επίσης, στην πιο εξειδικευμένη ερώτηση για τους λόγους που ο κάθε ψηφοφόρος επέλεξε κόμμα, το 40,5% απάντησε πως στήριξε αυτό που τον έπεισε με τις θέσεις τους, το 28,3% για να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ το 28% γιατί έχει τον καλύτερο ηγέτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι 9 στους 10 δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τον διάλογο μεταξύ των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Εξάλλου, σχεδόν οι 3 στους 10 απάντησαν ότι αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν τον τελευταίο μήνα (ή την τελευταία εβδομάδα) , ενώ σχεδόν ανάλογο ποσοστό ανέφεραν πως δεν είχαν ξαναψηφίσει στο παρελθόν το κόμμα που ψήφισαν σε αυτές τις κάλπες.


Αί

Αίσθηση προκαλεί το ότι το 39,7% των ερωτώμενων δήλωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες ασχολήθηκε περισσότερο με τις ευρωεκλογές, ενώ το 36,3% με τα αθλητικά γεγονότα. Ειδικά στους άνδρες τα ποσοστά είναι 36% και 49,9% αντίστοιχα. 

Τέλος, το 58,4% ψήφισε με το μυαλό κυρίως στην Ελλάδα, ενώ το 38,6% με το μυαλό στην Ευρώπη.


→ Δείτε εδώεδώ ολόκληρη την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: