1.8.23

Μερτικό...


Ο καλός «γαλάζιος» στρατιώτης, παρά τα σενάρια για ανταρσίες και ανεξαρτησίες, «θα στηρίξει την επιλογή του κόμματός του, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι... κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Καλά, το τελευταίο είναι και θέμα αισθητικής. Είναι μεγάλος ο πειρασμός να αντλήσεις απ’ αυτή πολιτικά συμπεράσματα. Δεν χρειάζεται, όμως, να καταφύγεις σε τέτοιες επισφαλείς αναγωγές. Δεν χρειάζεται να εστιάζεις σε φαντεζί περιπτώσεις όπως οι λαγοί με σμόκιν, τα τρισδιάστατα κοτοπουλάκια και τα αυγουλάκια έναντι 73.408 ευρώ (με ΦΠΑ) «μέσα σε αυτή τη στεναχώρια που όλοι έχουμε με την πανδημία… Αφού έκαναν τον κόσμο να γελάσει, πετύχαμε τον στόχο μας, θετικό είναι». Το Πάσχα του 2021 επετεύχθη ο στόχος. Τον Γενάρη του 2022, όμως, αποκλειστήκαμε στη Μεσογείων. Τα αποθέματα μέριμνας της Περιφέρειας εξαντλήθηκαν στην τηλεσκηνοθεσία και τα γιλέκα εκστρατείας.

Είναι κι άλλα μπαρόκ, μικρά και μεγάλα, σε αυτήν «την περίοδο δημιουργίας», από το ταμειακό έλλειμμα 162 εκατ. ευρώ και την ανυπαρξία αντιπυρικής προετοιμασίας μέχρι τα αξύριστα πιγούνια και το θολωμένο ρολόι, για να μη φαίνεται το ακριβό εμπορικό σόι.

Και τελικά, ένα ζεϊμπέκικο της πυρκαγιάς με τις «Πορτοκάλος» της καρδιάς στο Ζάππειο σε τρώει. Ήταν μια καλή ευκαιρία οι χορευτικές στροφές για ανατροπές.

Έως έναν βαθμό, βοηθούν για να παροχετευθεί η πίεση από την εκτελεστική εξουσία προς τα κάτω. Πολιτικά βόλεψε ο αετούλης στο αίθριο του Ζαππείου.

Παρόλο που μόλις πριν λίγες ημέρες είχε λάβει επισήμως το «χρίσμα» του κυβερνώντος κόμματος για τις περιφερειακές εκλογές.

Πολιτικά βόλεψε, όπως και το «αμάρτημα» του αναρμόδιου για τις φωτιές υπουργού.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο περιφερειάρχης αποδέχθηκε τον «κολασμό», γιατί «η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά του». Παραιτήθηκε, δηλαδή, χωρίς αντάλλαγμα από τη διεκδίκηση, αν με παρακολουθείτε, και χωρίς φασαρία, γιατί δεν ταιριάζει με τη δική του ιδιοσυγκρασία;

Το μερτικό του από τη χαρά το πήραν άλλοι κι αυτός μένει με καρδιά μεγάλη. Υπομονή. Η αγάπη είναι ζάλη και η πολιτική έχει και δεύτερη αγκάλη...

Κατερίνα Τζωρτζινάκη 

Η Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: