1.8.23

Πού αποσκοπεί μετά τη συνάντηση με Χαρδαλιά στο Μαξίμου...

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής με τη ΝΔ, Νίκο Χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε σήμερα, μία ημέρα μετά το ηχηρό άδειασμα του Μεγάρου Μαξίμου στον νυν περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Σύμφωνα με... όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία κράτησε περίπου τρεις ώρες, βρέθηκαν οι βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητας Χαρδαλιά. Η συνάντηση που έγινε πρώτο θέμα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια αλλαγής ατζέντας, ώστε να βγει ο πρωθυπουργός από το κάδρο των καταστροφικών πυρκαγιών.

Κεντρική στόχευση του γαλάζιου επικοινωνιακού μηχανισμού, όπως έδειξαν οι περιπτώσεις του Γιώργου Πατούλη και του Νότη Μηταράκη, αποτελεί να μην τσουρουφλιστεί το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το χρίσμα της ΝΔ στον Νίκο Χαρδαλιά, εξαναγκάζοντας τον Γ. Πατούλη να αποσύρει τις όποιες σκέψεις του, να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στην Αττική.

Γιώργος Πατούλης / Το παρασκήνιο της αφαίρεσης του χρίσματος - Όλα όσα έγιναν
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη στη σύναξη των αποδήμων την Πέμπτη, στο Ζάππειο, ενώ μαίνονταν οι πυρκαγιές, ήταν απλά η αφορμή για την απόσυρση της «γαλάζιας» στήριξης.

Υποστηρικτές του Γ. Πατούλη με γνώση της «ατζέντας» της περιφέρειας σημείωναν στην ΑΥΓΗ ότι ανάμεσα στην περιφερειακή Αρχή και στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχαν αποκλίσεις στο σκέλος των συμβολαίων που αφορούν τις συμφωνίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Φάληρο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη «χρεώνει» στον Γ. Πατούλη τραγικούς χειρισμούς στην κακοκαιρία «Μήδεια», απουσία από τα μέτωπα των πυρκαγιών και προσωπική πολιτική και επικοινωνιακή ατζέντα.

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: