10.10.19

Το αληθινό πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη...


Στο σκαμνί του Εφετείου της Αθήνας θα καθίσει την επόμενη εβδομάδα ο Ηλίας Κασιδιάρης. Το κατά περιόδους Νο.2 της Χρυσής Αυγής επρόκειτο να απολογηθεί την Παρασκευή, όμως...
για αύριο μετατέθηκαν εκτάκτως οι απολογίες των πρώην βουλευτών Ηλιόπουλου και Ζησιμόπουλου, λόγω προβλήματος υγείας της προέδρου του δικαστηρίου. Δεκαοκτώ πρώην μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας δικάζονται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ήδη από την πρώτη μέρα των απολογιών διαφάνηκε η στάση που θα κρατήσουν - «για όλα φταίει ο Ρουπακιάς».

Εκτός από το βαρύ ποινικό μέρος, η απολογία Κασιδιάρη έχει ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι η οργάνωση διαλύθηκε μετά την αποτυχία της να μπει στη Βουλή, τον περασμένο Ιούλιο. Το πιο προβεβλημένο από τα στελέχη του σκληρού πυρήνα της ΧΑ απέτυχε επιπλέον στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας. Το δίδυμο Κασιδιάρη-Παναγιώταρου εμφανιζόταν ριγμένο από τον Αρχηγό έναντι του Λαγού, που βρέθηκε στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής. Ο τελευταίος, ωστόσο, αποχώρησε από τη ΧΑ παίρνοντας μαζί του πρώην βασικά μέλη και άλλα χαμηλότερης στάθμης.

Πογκρόμ κατά των «εσωτερικών εχθρών»

Το 2011, ελάχιστοι ασχολούνταν με τη νεοναζιστική δράση της ΧΑ. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, ο Κασιδιάρης γράφει στο περιοδικό της οργάνωσης ένα άρθρο για τον Χίτλερ και αναρωτιέται «ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, που οι Δημοκρατίες ή μάλλον οι Εβραίοι σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά, κήρυξαν στη Γερμανία, δεν σταματούσε την αναγεννητική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού». Ο ίδιος απαντά ότι «είναι βέβαιο πως θεμελιώδεις αξίες, που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών». Στο ίδιο κείμενο ο Κασιδιάρης γράφει για τον Χίτλερ, ότι «με την άνοδο στην εξουσία, γίνεται μέγας κοινωνικός αναμορφωτής και οργανωτής ενός πρότυπου κράτους, που ανάλογό του δεν υπήρξε ποτέ στον σύγχρονο κόσμο».

Οι «εσωτερικοί εχθροί» που φαντασιώνονται οι χρυσαυγίτες, κινητοποιούν τα τάγματα εφόδου στης γειτονιές. Τον Μάιο του 2011, δύο Αφγανοί δολοφονούν τον Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τον φάκελο που καταθέτουν στον εισαγγελέα οι δικηγόροι της Πρωτοβουλίας Jail Golden Dawn, o Κασιδιάρης με τον Παναγιώταρο τίθενται επικεφαλής πορείας που καταλήγει σε πογκρόμ σε βάρος μεταναστών. Το ίδιο βράδυ κατέληξε νεκρός ο 21χρονος μετανάστης από το Μπαγκλαντές, Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, ενώ τουλάχιστον άλλοι ξυλοκοπήθηκαν. Την επόμενη μέρα, χρυσαυγίτης στέλνει SMS στον Κασιδιάρη, γράφοντας «Στο νοσοκομείο αριστεροί κι ένας ξένος σφαγμένος από Έλληνα στα Πατήσια». «Γαμήστε τους», απαντά εκείνος. Τις επόμενες μέρες η ΧΑ περηφανεύεται ανοιχτά για το πογκρόμ, ενώ ο Κασιδιάρης γράφει σε άρθρο: «Οσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας –το πεζοδρόμιο– και θα κάνουμε την Αθήνα άνω-κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας. Μόλις μπούμε στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματιών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα. Η Βουλή θα γίνει μεμιάς Άγιος Παντελεήμονας». Κανείς δεν κατηγορήθηκε για το δολοφονικό πογκρόμ και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ...

πηγη vice.com/gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: