11.10.19

Μία ώρα κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα...

sinantisi_aΠερίπου μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή για το θέμα της ψήφου των...
αποδήμων.

Στον διάλογο μερικών δευτερολέπτων που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό «βλέπω έκανες αλλαγές» με τον κ. Μητσοτάκη να του απαντά «αλλαγές μικρές».

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε λέγοντας «ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις» με τον πρωθυπουργό να κλείνει τον μικρό αυτό διάλογο με τη φράση «μεταρρυθμίσεις επίπλων».

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες πήγε με με μόνη «κόκκινη γραμμή» την ισότητα της ψήφου, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί συνταγματική επιταγή.

Αντικείμενο των συναντήσεων είναι η απόπειρα να βρεθεί κοινός τόπος για να διευκολυνθεί η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τον τόπο διαμονής των Ελλήνων οι οποίοι ζουν και εργάζονται εκτός της ελληνικής επικρατείας και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Πέτσας: Άσκηση συναίνεσης, όχι επικοινωνιακό παιχνίδι

Λίγο πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του εξέφρασε την ελπίδα οι σημερινές συναντήσεις θα αποτελέσουν μια επιτυχή άσκηση συναίνεσης και «δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι».

Η δήλωση του κ. Πέτσα έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα είναι μια επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: