26.4.19

Κύπρος: «Kάθε μέρα μας επιτάφιος»...

Ξεχείλισε η οργή στη διαμαρτυρία για την ολιγωρία των αρχών στην υπόθεση του serial killer.
ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ...

Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για τις πρωτοφανείς υποθέσεις των τελευταίων ημερών, σχετικά δηλαδή με...
τις κατά συρροή δολοφονίες γυναικών από τον 35χρονο και τη στάση της πολιτείας.

«Πώς μας καταντήσατε έτσι, κάθε μέρα επιτάφιος», «που είναι;» και άλλα ερωτήματα εξέφρασαν μέσω πλακάτ γύρω στους 1000 διαδηλωτές, κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας.

Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και εναποθέτοντας λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, ζητούν δικαίωση και ανάληψη ευθυνών. Στη διαμαρτυρία ακούστηκε και σύνθημα για παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως εντός του Μεγάρου, ενώ το γεγονός κάλυψαν και ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την απορία «γιατί δεν έψαξε κανένας αυτές τις γυναίκες. Η πολιτεία οφείλει να λειτουργεί, η πολιτεία οφείλει να μας προστατεύει», τόνισαν, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων και τις επόμενες μέρες.



Στον χώρο έξω από το Προεδρικό, αναγνώστηκαν όλα τα ονόματα ελλειπουσών γυναικών και έπειτα τα ονόματα των επτά θυμάτων. Κρατήθηκε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη τους.



Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι πολλών εθνικοτήτων, καθώς και μέλη της φιλιππινέζικης κοινότητας της Κύπρου, που κρατώντας χέρια ανάγνωσαν προσευχή στη μνήμη των θυμάτων...








philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: