4.4.19

Τσίπρας κατά Γεννηματά...

...με στόχο την κοινωνική βάση του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ...

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ για την πανελλαδική συνάντηση του Σαββάτου και θα έχει αντικείμενο την προοδευτική συμμαχία που προωθούν στην Κουμουνδούρου ενόψει των...
ευρωεκλογών. Η πίεση προς το ΚΙΝΑΛ συνεχίζεται παράλληλα με τον πόλεμο που έχει κηρύξει η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν στοχεύσει - μετά το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ - στην κοινωνική βάση των δυνάμεων που πρόερχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Συνεχείς είναι οι επαφές και για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου με τις πληροφορίες του newpost.gr να αναφέρουν πως τα περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και εκτός από την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη θα είναι πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κεντροαριστερά. Αναμένεται να συγκληθεί και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Αυτό το οποίο ξεκαθαρίζεται από το κυβερνών κόμμα είναι πως η πρωτοβουλία που παίρνεται ενόψει των ευρωεκλογών δεν αποτελεί τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, αλλά μια συμμαχία για τη συγκρότηση ενός αριστερού, προοδευτικού και πολύμορφου πόλου.

Οι απαραίτητες ζυμώσεις στην κοινωνία έχουν γίνει με τις συνεχείς εκδηλώσεις σε όλο το μήκος και το πλάτος της περιφέρειας όπου βρέθηκαν οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να ανοίξουν τους “ορίζοντες” του κόμματος με μεγάλο στοίχημα να μην χαθεί η αριστερή ταυτότητά του, που είχε αμφισβητηθεί όλη την μνημονιακή περίοδο. Η μειωμένη συσπείρωση του κόμματος προβληματίζει, ωστόσο όλοι οι κορυφαίοι στην Ηρώδου Αττικού και στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η εικόνα θα αλλάξει στην τελευταία “στροφή” πριν από την ευρωκάλπη.

Όλα δείχνουν, πάντως πως το “πείραμα” της προοδευτικής συμμαχίας, που είναι και μια παράλληλη προσπάθεια ανάκτησης των ποσοστών του 2015 για το κυβερνών κόμμα, δεν έχει ημερομηνία λήξης τις ευρωεκλογές. Αυτό υπαινίχθηκε χθες και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας πως “όλα αυτά μπροστά στις ευρωεκλογές, θα σας έλεγα όχι μόνο μέχρι τις ευρωεκλογές, διότι αυτή η συσπείρωση, αυτή η συμμαχία έχει μια αξία η οποία ξεπερνάει την ανάγκη να βρεθούμε όλοι μαζί στη μάχη των ευρωεκλογών και συνειδητοποιεί την ανάγκη να διαμορφωθεί αυτός ο πλουραλιστικός αριστερός προοδευτικός πόλος, ο οποίος όμως δεν θα κριθεί μόνο από την κριτική που κάνει, από τις επισημάνσεις που κάνει στα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, είτε αυτά αφορούν την Ευρώπη, είτε αφορούν τη χώρα, αλλά από την ικανότητά του να διατυπώσει με ένα θετικό τρόπο μια εναλλακτική πρόταση. Ένα νέο σχέδιο μετά την ολοκλήρωση της μνημονιακής περιόδου”.

Κινήσεις από την περιφέρεια και εκπρόσωποι περίπου 15 σχηματισμών όπως η Γέφυρα, η Ακτιβιστική Κίνηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η Κοινωνική Συμφωνία, η Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η Χάρτα 19, το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών και το Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κίνημα αναμένεται να απευθύνουν πεντάλεπτο χαιρετισμό ο καθένας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Θα ακολουθήσει η εισήγηση του πρωθυπουργού που θα βάλει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Στο στάδιο αναμένεται να βρεθουν περισσότεροι από 4.000 “σύνεδροι”.

Το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί μια εκλογική επιτροπή στήριξης της συμμαχίας που θα αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα μέχρι την 26η Μαίου, και θα δοθεί στη δημοσιότητα η προγραμματική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές. Το προεκλογικό υλικό με την επωνυμία “ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία” ετοιμάζεται, όπως και τα βασικά συνθήματα που θα πλαισιώνουν την καμπάνια του κόμματος...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: