2.4.19

Εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα...



Σε μια απίστευτη δήλωση  προέβη ο Κώστας Κυρανάκης, μέχρι πρότινος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και στενός συνεργάτης του...
Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής, στις 22 Μαρτίου, δήλωσε ότι «οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες».

Πρόκειται για μια βαθύτατα διχαστική και εμφυλιοπολεμική αναφορά που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα για ένα στέλεχος της συντηρητικής παράταξης το έτος 2019 και ουσιαστικά φανερώνει το πραγματικό σκληρό δεξιό πρόσωπο της κατά τα άλλα σύγχρονης και ανανεωμένης ΝΔ. Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης άραγε συμφωνεί με αυτή τη δήλωση; 



Δείτε τις δηλώσεις στο 4.16'

Αντίδραση για το θέμα υπήρξε από την πλευρά του Μιχάλη Καρχιμάκη, στελέχους του ΚΙΔΗΣΟ και υποψηφίου βουλευτή με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο Δυτικό τομέα της Β΄Αθηνών, ο οποίος σχολίασε:

«Η δήλωση αυτή του κ. Κυρανάκη πέρα από την έλλειψη ιστορικού υποβάθρου, κρύβει και κάτι βαθιά πολιτικό. Κρύβει την τρομακτική πρόθεση της ΝΔ να επαναφέρει το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Κρύβει την ριζομένη, σκοταδιστική αντίληψη, πως η επένδυση στο μίσος και το Διχασμό μπορεί να είναι πολιτική θέση.

Η δήλωση αυτή όμως φανερώνει και κάτι, φανερώνει το γιατί το Κίνημα Αλλαγής, η ιστορική συνέχεια του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το πολιτικό χώρο.

Εμείς παραμένουμε υπερήφανοι για την πραγματική λήξη του εμφυλίου χάρη στην αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, και λέμε ευθαρσώς στους κάθε είδους "Κυρανάκηδες", ότι όπως τους κλείσαμε μια φορά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, έτσι θα κάνουμε και πάλι, τώρα που άρχισαν να ξεπορτίζουν...».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: