2.4.19

Με μερική αμνησία οι 8 μάρτυρες υπεράσπισης...

Είτε δεν ήξεραν τίποτα είτε δεν θυμούνταν, όσοι τελικά μαζεύτηκαν (συγγενείς, φίλοι και έμμισθοι υπάλληλοι της ναζιστικής οργάνωσης) αναγκάστηκαν να...
παραδεχτούν πολλά σημεία του βαρύτατου κατηγορητηρίου εξαιτίας των αδιάσειστων στοιχείων.

Συγγενείς, φίλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι της Χρυσής Αυγής: αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες μαρτύρων που καταθέτουν προς υπεράσπιση των κατηγορούμενων στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης σε μια διαδικασία που εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, καθώς η εύρεση μαρτύρων αποδεικνύεται πολύ δύσκολη για την ηγεσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους πέντε μάρτυρες που είχαν αρχικά δηλωθεί για την υπεράσπιση της συζύγου του αρχηγού, Ελένης Ζαρούλια, κατέθεσαν μόνο δύο, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου η πρόεδρος ζήτησε να σημειωθεί στα πρακτικά ότι «διακόπτουμε λόγω μη προσέλευσης μαρτύρων παρά τη σχετική ενημέρωση προς τους συνηγόρους υπεράσπισης».

Οσο για τους μάρτυρες που έρχονται να καταθέσουν, συνήθως δεν ξέρουν τίποτα για το κατηγορητήριο ή, ακόμα και αν ξέρουν, εκείνη την ώρα δεν θυμούνται. Ωστόσο, συχνά αναγκάζονται να παραδεχτούν πολλά σημεία του βαρύτατου κατηγορητηρίου εξαιτίας των αδιάσειστων στοιχείων που έχουν ήδη αποδειχτεί κατά την τετράχρονη πορεία της δίκης.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: