24.6.18

l’ etat c’ est moi...

Ala turka...

Βαρύς και δύσθυμος ο νικητής...

Στήθηκε μπροστά στις ακτίνες ενός ήλιου που τον περιστοίχιζαν αστέρια σε στυλ Λουδοβίκου 14ου, για να δηλώσει πως το κράτος είναι αυτός.

Πάρα ταύτα είχε ξινισμένα μούτρα. Τα αποτελέσματα – που πάντως ήδη αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση – δεν φάνηκε να τον ικανοποιούν. Είπε…
τα γνωστά και τετριμμένα για την πορεία της Τουρκίας και αποχώρησε βαρύς, αμίλητος και αγέλαστος.

«Ο τουρκικός λαός με ανακήρυξε πρόεδρο σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα. Ο κόσμος με έκανε περήφανο. Η Τουρκία με ποσοστό 80% περίπου συμμετείχε στις εκλογές κι έδωσε μάθημα Δημοκρατίας».

«Όταν γίνονται εκλογές με 30% και 40%, προσπαθούν να δώσουν μάθημα στην Τουρκία οι χώρες που βγάζουν αποτελέσματα με λιγότερο από 50% συμμετοχή, τους προσκαλώ να πάρουν μαθήματα από τις τουρκικές εκλογές».

«Όλοι αυτοί που συμμετείχαν, όλους τους υποψήφιους, θέλω να τους ευχαριστήσω. Ελπίζω ότι κανείς δεν θα πλήξει τη δημοκρατία ρίχνοντας σκιές στις εκλογές και τα αποτελέσματα για να κρύψει την αποτυχία του».

«Με όλους τους κανόνες θα ακολουθήσουμε το δρόμο μας με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Τα τελευταία 16 χρόνια μας, με τους πραξικοπηματίες, με όλους αυτούς που παλέψαμε στην κυβέρνησή μας, αντίθετα θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας σε όλη την Τουρκία. Όλοι όσοι περιθωριοποιήθηκαν, θα είναι άνθρωποι πρώτης κατηγορίας και θα απολαύσουν τις παροχές του κράτους. Να πλουτίσουμε περισσότερο τον λαό μας, με δίκαιο τρόπο να μοιράσουμε. Θα δώσουμε την απάντησή μας στους τρομοκράτες. Σήμερα δεν βγάλαμε μόνο 600 βουλευτές, αλλά ένα νέο σύστημα μπαίνει στην πράξη με την αναθεώρηση του Συντάγματος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: