12.6.18

Good luck Mavroudi...

Αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Μάκη Βορίδη πυροδότησαν οι νέες διατάξεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για το υπερταμείο.

Ο...
βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο ESM ζήτησε το 2018 νεότερη απαίτηση, να προσχωρήσει το υπερταμείο! Άρα η απαίτηση γεννήθηκε τώρα. Εκτός από την εγγύηση για την οποία αναφέρεται ο κ. Τσακαλώτος εφαρμόζεται νέα ρήτρα, ως εξής: το υπερταμείο αμετάκλητα εγγυάται άνευ όρων στον ESM για τα δάνεια. Κάθε φορά που δεν θα δίνονται χρήματα η εταιρία θα φέρει το ποσό αυτό σα να ήταν ο κύριος οφειλέτης. Νέα ρήτρα! Ρητώς διατυπώνεται έτσι! Και η υποχρέωση αναλαμβάνεται τώρα με τη ρύθμιση αυτή!»

Ο κ. Τσακαλώτος από την πλευρά του επέμεινε ότι στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν προβλέπεται κάτι καινούργιο και επανέλαβε ότι όλα αυτά έχουν ψηφιστεί στο μνημόνιο το 2015 που ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία. «Εκείνη τη σύμβαση που την έχετε ψηφίσει, έλεγε ότι δεν υπάρχει υπερταμείο αλλά όταν υπάρξει θα είναι μέρος της σύμβασης. Πού είναι το καινούργιο; Εσείς πιστεύετε πως όταν γίνετε κυβέρνηση, θα πάτε στην Μέρκελ και θα της πείτε “δεν θέλουμε ιδιωτικοποιήσεις, δεν θέλουμε υψηλά πλεονάσματα και δεν μας αρέσει το υπερταμείο” και ότι θέλετε να το αλλάξετε. Και θα σας πει “καλώς τα παιδιά”. Good luck» είπε χαρακτηριστικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: