28.6.18

Στον ΣΚΑΪ ονειρεύονται... μηνύσεις στην «Εφ.Συν.»...

ΣΚΑΪ Ο ένας δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Οικονόμου, έκανε λόγο για μηνύσεις και αγωγές εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το χθεσινό μας πρωτοσέλιδο από τα πρόσωπα που σκιαγραφούνται σε αυτό: «Δεν ξέρω αν αυτά τα πρόσωπα αρχίσουν και υποβάλλουν μηνύσεις και αγωγές πού θα πάνε αυτοί που τα...
αναφέρουν. Θα τρέχουν από εδώ μέχρι το Λονδίνο, φοβάμαι, για να γλιτώσουν».

Μη φοβάστε, κύριε Οικονόμου, μη φοβάστε. Θεώρησε μάλιστα πως το τερματίσαμε. Ο άλλος δημοσιογράφος, πάλι του ΣΚΑΪ, ο Αρης Πορτοσάλτε, ζητούσε να επέμβει εισαγγελέας στην εφημερίδα μας!

«Αυτό είναι για εισαγγελέα κατευθείαν» έλεγε με το γνωστό, μειλίχιο, ύφος του. «Εγώ θα έλεγα κρίμα γι’ αυτή την εφημερίδα, ειλικρινά κρίμα» συγκατένευε από δίπλα και ο Σταμάτης Μαλέλης.

«Για μένα καθόλου κρίμα, έτσι ήταν από την πρώτη στιγμή» συνέχισε ο αγαπητός Αρης.

Μάταια ο Χρήστος Κούτρας από δίπλα προσπαθούσε να τους πει, ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα μας, πως «βέβαια έχει ενδιαφέρον ρεπορτάζ μέσα».

Και τότε ο Αρης είπε το αμίμητο: «Να το δούμε το ρεπορτάζ και να το αξιολογήσουμε»!

Δεν το είχε διαβάσει ο αθεόφοβος, αλλά ζητούσε εισαγγελέα! Ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του ο Αρης...

Το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» πάντως ήταν εντελώς ξεκάθαρο για όσους δεν είναι ιδεολογικά τυφλωμένοι, τα εξηγούσε αναλυτικά ο υπέρτιτλος: «Η κυβέρνηση καταγγέλλει σχέδιο ανωμαλίας από επιχειρηματικά συμφέροντα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Δεν απείχε και πολύ ο τίτλος μας από εκείνον της «Καθημερινής» νομίζω: «Σε σενάρια αποστασίας αναφέρεται το Μαξίμου» σημείωνε η καλή εφημερίδα και πρόσθετε τη «σκληρή αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που έκανε λόγο για "σχέδιο νέας αποστασίας", στο οποίο ενέπλεξε "συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη" αλλά και τη Ν.Δ.».

Γιατί άραγε δεν βγήκαν οι δύο δημοσιογράφοι να καταγγείλουν και την ομόσταβλη «Καθημερινή»;

Αγωγές και μηνύσεις ο ένας, εισαγγελέα ο άλλος, πάλι καλά που δεν ζήτησαν κρεμάλες όπως έκανε ο Θέμος Αναστασιάδης ζηλεύοντας τη δόξα του Στέφανου Χίου και της εφημερίδας «Μακελειό».

Τίτλος του άρθρου του Θέμου Αναστασιάδη στο «Πρώτο Θέμα» «Μόνο κέρματα και κρεμάλες για τον προδότη Αλέξη Τσίπρα».

Βέβαια γρήγορα τον άλλαξε κάνοντάς το «Κρεμάλες, κέρματα και προδοσία», αλλά τα ψηφιακά ίχνη στο διαδίκτυο φαίνονται ακόμα. Δεν απέχει και πολύ από εκείνον τον περίφημο τίτλο του «Μακελειού»: «Στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη» (με υπέρτιτλο «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή»).

Εκτελέσεις ο Χίος, κρεμάλες ο Θέμος.

«Αυτό που ποτέ δεν θα καταλάβουν οι Συριζαίοι είναι ότι ο Τσίπρας δεν αντιμετωπίζεται πια σαν αξιοσέβαστος πρωθυπουργός όταν τη στιγμή που 15 μέρες πριν έφεραν στις Πρέσπες για σώου της κακιάς ώρας, τον Σκοπιανό ομόλογό του, που μαζί με τον Δημητρόφ αυτοπροσδιορίστηκαν ως Μακεδόνες και αυτοπροσδιόρισαν Ελληνες το τραγικό δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά. Από εκείνη την ημέρα ο Τσίπρας θεωρείται απ’ το 80% των Ελλήνων ένας "προδότης και μισός", που παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας, την ταυτότητα και την γλώσσα χωρίς κανένα αντάλλαγμα χάριν των θωπειών ΝΑΤΟ και Ευρωκοινοτικών» έγραψε ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος».

«Προφανώς, στον καταμερισμό των καθηκόντων που απαιτεί το σχέδιο αποστασίας, στον Θέμο Αναστασιάδη ανατέθηκε η παραγωγή και διάθεση δημοσιογραφικών λυμάτων. Καθήκον στο οποίο ειδικεύεται από καιρό» ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: