26.6.18

Συνοδεία ΜΑΤ τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης...

Συγκέντρωση κατοίκων στην Κέρκυρα κατά του ΧΥΤΑ ΛευκίμμηςΠαρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε σήμερα το πρωί η μεταφορά και εναπόθεση των δεματοποιήμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της...
Λευκίμμης, στην Κέρκυρα, που συναντά έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο νησί βρίσκονται από τα ξημερώματα δεκατρείς διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη από ομάδες ΟΠΚΕ, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει πολυπληθής αστυνομική δύναμη του νησιού.

Επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης είναι ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, αλλά και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ιονίων Νήσων Ιωάννης Ματσούκας.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη Λευκίμμη, στο περιφερειακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στη Νότια Κέρκυρα, αλλά και στο χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης στα Μεσοράχια, όπου ήδη κατέφτασαν και τα πρώτα «γεμάτα» απορριμματοφόρα.

Η μάχη στη Λευκίμμη για τον ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια μόλις ξεκίνησε, λένε οι κάτοικοι, που έχουν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στον περιφερειακό ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, σημειώνει το corfupress.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού Συμβουλίου, οι κάτοικοι και οι αντιδήμαρχοι της Νότιας Κέρκυρας εξέφρασαν για ακόμη μία φορά, εντόνως την αντίθεσή τους για τη μεταφορά των απορριμάτων στη Νότια Κέρκυρα, λύση «αναπόφευκτη» σύμφωνα με το δήμαρχο, για την εκτόνωση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων που έχει προκύψει στο νησί, μετά και το «φρακάρισμα» από απορρίμματα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής ζητά με ανακοίνωσή της η ΝΕ του ΚΚΕ που τονίζει ότι: «Το βίαιο άνοιγμα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης, που επί 10 χρόνια τώρα κρίνεται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ, δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των κρίκων του κράτους σε τοπικό επίπεδο δηλαδή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) και του Δήμου Κερκυραίων (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), να προχωρήσουν απρόσκοπτα την πολιτική των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου, της ΕΕ, που τσακίζει τη ζωή των εργατικών – λαϊκών οικογενειών». 

«Η συνέχιση της χρήσης του υπερκορεσμένου – εδώ και καιρό – ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, αποτελεί επίσης έγκλημα σε βάρος του λαού μας!» επισημαίνει το ΚΚΕ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: