19.6.18

Εθνικοφροσύνη με μεζούρα...

Για την απόφαση του 1993 με την οποία η ελληνική δικαιοσύνη αρνήθηκε τη δυνατότητα ίδρυσης του σωματείου Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού η...
Ελλάδα εισέπραξε καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το αίτημα είχε υποβληθεί το 1988, την εποχή που η Γιουγκοσλαβία ήταν ακόμα μια ενιαία χώρα, αλλά αυτό προφανώς δεν έχει σημασία για τα λαγωνικά του «Πρώτου Θέματος».

Επίσης δεν έχει σημασία ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που «ομιλεί τη βουλγαρική γλώσσα» είχε παραιτηθεί από το αίτημα αυτό όταν διέβλεψε ότι επίκειται ίδρυση κράτους με το όνομα Μακεδονία μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας διότι το σωματείο που φιλοδοξούσε να αναδείξει πολιτιστικά χαρακτηριστικά αναγκαστικά θα συνδεόταν με μια νέα κρατική οντότητα (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Κώστα Σέλτσα στο σημερινό φύλλο της «Εφ.Συν.») .

Σύμφωνα με το εθνικιστικό «Πρώτο Θέμα», τελικά είναι μεμπτό να μιλάει κάποιος βουλγάρικα διότι αυτό προφανώς δείχνει μια κρυφή τάση «μειοδοσίας».

Δεν γνωρίζουμε ποιες άλλες γλώσσες είναι εθνικά ύποπτες για τον Θέμο Αναστασιάδη και την παρέα του, που έτσι κι αλλιώς η μόνη γλώσσα που κατανοούν είναι η γλώσσα του πεζοδρομίου και η γλώσσα του... σώματος!...

Α.Ψ.

Από τη στήλη Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: