14.6.18

Ο Ιβανόφ «έφαγε πόρτα» στη Βουλγαρία...

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια για το θέμα του ονόματος στις 13 Ιουνίου 2018..εξαιτίας της συμπεριφοράς του μετά τη συμφωνία!...

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ακύρωσε συνάντηση με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ Γκίγκο Ιβανόφ, η...
οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Makfax από τα Σκόπια, επικαλούμενο βουλγαρικά ΜΜΕ.

Ο Ιβανόφ βρίσκεται ήδη στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης και η συνάντηση μεταξύ του Μπόρισοφ και του Ιβανόφ αποτελούσε μέρος του επίσημου προγράμματος της επίσκεψης του Προέδρου της πΓΔΜ στην Σόφια.

Ο πρωθυπουργός Μπόρισοφ ενημέρωσε την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αικατερίνη Ζαχάροβα, ότι δεν θα δεχθεί τον Πρόεδρο της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος για την ακύρωση της συνάντησης ήταν η αλαζονική συμπεριφορά του Ιβανόφ, σχετικά με την επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης επί του ονόματος με την Ελλάδα.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ακύρωση συνάντησης από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας είναι ένα σπάνιο "σκανδαλώδες" γεγονός.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η συμπεριφορά του Ιβανόφ σαμποτάρει τη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας, καθώς και την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της 'Μακεδονίας'...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: