10.6.18

Ειμαστε στο σκοτάδι...


"Κατάπτυστο" το δημοσίευμα της "Αυγης"...
Το ποιοι ψηφίζουν ΝΑΙ και ποιοι ΟΧΙ για το Σκοπιανό, που αναφέρει Η ΑΥΓΗ, δεν μπορεί να λέγεται, την στιγμή που δεν ξέρουμε ποια είναι η συμφωνία, είπε στο "Ακραίως" ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ η Ολγα Κεφαλογιάννη...
πιστεύει, πως, στην υπόθεση της συμφωνίας, "ειμαστε στο σκοτάδι".

Ολγα Κεφαλογιάννη: 
-«Δεν υπάρχει καμία απολύτως θεσμική ενημέρωση από την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση. Η αντιπολίτευση είναι στο σκοτάδι. Το 2008 η κα Μπακογιάννη ενημέρωνε τα κόμματα και τους αρχηγούς για τις διαπραγματεύσεις». 
- «Το 2008 η κυβέρνηση είχε ξεκάθαρη εθνική θέση και η αντιπολίτευση ήταν ενήμερη». 
-«Το κεκτημένο του Βουκουρεστίου έλεγε «Πρώτα λύση και μετά ένταξη». Το να στεκόμαστε στο όνομα είναι σα να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Δεν είναι μόνο το ονοματολογικό».
-«Η κυβέρνηση είναι πολύ ενδοτική στο Σκοπιανό, αισθάνεται ότι έχει απέναντι της την αντιπολίτευση της Ελλάδας». 
-«Επισπεύδουσα πλευρά είναι η Σκοπιανή. Γιατί περιμένουμε το τηλεφώνημα του Ζάεφ;».
-«Ο κ. Κοτζιάς έρχεται με προπαγάνδα να καλύψει τις ευθύνες του.
Η συμφωνία πρέπει να είναι ενιαία και συνολική. Δεν θα δεχθούμε κατάτμηση. Λέμε ότι δεν είναι μόνο το όνομα, μεγάλο ζήτημα είναι η γλώσσα και η εθνότητα». 

Ανδρεας Λοβέρδος: 

- «Κατάπτυστο» το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Αυγής για το Σκοπιανό.

- «Αντί (στην κυβέρνηση) να επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα εθνικό μέτωπο επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αντιπολίτευση».
-«Όταν κανένας μας δεν ξέρει τη συμφωνία δεν μπορείς να λες ποιοι ψηφίζουν και ποιοι όχι. Τότε γίνεται η διαπραγμάτευση με σκοπό να δημιουργήσεις προβλήματα στην αντιπολίτευση».
- Λύση με «γεωγραφικό προσδιορισμό, σύνθετη ονομασία με χρονοδιάγραμμα αλλά όχι με σαλαμοποίηση. Άλλο οδικός χάρτης και άλλο τεμαχισμός της λύσης».
-«Ο τεμαχισμός μας βρίσκεται αντίθετους. Κυκλοφορεί ότι θα υπάρχει διετής οδικός χάρτης, εμείς θα πούμε όχι σε αυτό»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: