3.6.18

Μέχρι τις εκλογές και βλέπουνε...


Θα υπάρξει συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Στο...
Μαξιμου αναμένουν στο ακουστικό τους το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ που θα οριστικοποιήσει τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Προς το παρόν, αυτό το τηλεφώνημα φαίνεται να απομακρύνεται. Ωστόσο, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι, η κυβερνητική συνοχή δεν φαίνεται να κλονίζεται. Βούληση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου είναι να συμπορευτούν τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές,

Η συμφωνία και η Βουλή

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε όλα βαίνουν ομαλά χωρίς αναταράξεις. Οι σύμμαχοι συνεχίζουν κανονικά τη συνεργασία τους κι επιχειρούν να προσποριστούν την πολιτική υπεραξία της «εξόδου από το Μνημόνιο». Αν όμως επιτευχθεί εντέλει η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, τα πράγματα περιπλέκονται, δεδομένης της άρνησης του Πάνου Καμμένου να δεχτεί ονομασία που εμπεριέχει το «Μακεδονία» ή παράγωγα αυτού.

Η λύση που έχει επιλεγεί είναι να μην έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η ενδεχόμενη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Μαξίμου στο Newpost. Η δικαιολογία που θα χρησιμοποιηθεί, είναι ότι η όποια συμφωνία θα τελεί υπό αίρεση. Θα οριστικοποιηθεί μόνο όταν αλλάξει το σύνταγμα της γείτονος, κάτι που θα πάρει χρόνο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Τάσου Τσιφόρου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: