6.6.18

Ραντεβού στο ΕΣΡ για τις άδειες...

Αυτή την Τετάρτη η Ολομέλεια του ΕΣΡ συνεδριάζει για τις τηλεοπτικές άδειες. Θα συζητηθεί η ένσταση της Τηλεοπτικής Ελληνικής ΑΕ, η οποία και αποκλείστηκε από το...
πρώτο στάδιο της αδειοδοτικής διαδικασίας, ενώ κλήθηκαν και οι προσωρινοί αδειούχοι. 

Αν το ΕΣΡ απορρίψει την ένσταση, τότε οι άδειες θα χορηγηθούν στις εταιρείες των σταθμών Alpha, ANT1, Star, Epsilon TV και ΣΚΑΪ. Θα υπάρχει δε η δυνατότητα διεκδίκησης των δύο αδειών από τις επτά που έχουν μείνει ελεύθερες, για εύλογο χρονικό διάστημα.

Την Παρασκευή πάντως προέκυψε ένα νέο ζήτημα, εξαιτίας του reality «Game of Love». Σε βάρος των μελών του ΕΣΡ έχει σχηματιστεί δικογραφία «αυτεπαγγέλτως για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση» για το «Game of Love». 

Η κλήση του Εισαγγελέα επιδόθηκε στο ΕΣΡ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, κατά την οποία συζητούσαν για το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το Συμβούλιο υποχρεώθηκε να διακόψει τη διάσκεψη και να μην προχωρήσει στην ψηφοφορία σχετικά με τις κυρώσεις που τυχόν θα επιβάλλονταν, «δεδομένου ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ήταν εύκολο να προσβληθεί, ως ληφθείσα υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διώξεως».

Η αλήθεια πάντως είναι πως το ΕΣΡ έδρασε για τα δεδομένα της Αρχής, όπως τη γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια, σχεδόν αστραπιαία, μετά τις καταγγελίες από τη μετάδοση του πρώτου επεισοδίου του παιχνιδιού. 

Στο παρελθόν πάντως, όταν ασκήθηκαν διώξεις κατά του ΕΣΡ για παράβαση καθήκοντος σχετική με τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας για το 1,5% υπέρ του κινηματογράφου, τα μέλη της Αρχής παρέμειναν κανονικά στις θέσεις τους χωρίς να δημιουργηθεί ζήτημα...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: