29.6.18

Αθώοι οι δυο νέοι...

 Δικαστική απόφαση...που δέθηκαν χειροπόδαρα...

Δύο νέοι άνθρωποι δέθηκαν χειροπόδαρα λόγω «ύποπτων» φιλικών σχέσεων και ρίχτηκαν στη φυλακή με...
ανύπαρκτα στοιχεία, σε μια περίοδο άγριας καταστολής και βίαιης ποινικοποίησης. Δύο νέοι άνθρωποι σημαδεύτηκαν, χαρακτηρίστηκαν τρομοκράτες, με τη βοήθεια πάντα του τρομονόμου 187 Α, χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο και μόνο με την αναξιόπιστη κατάθεση ενός μάρτυρα, που άγνωστο πώς βρήκε τυχαία (;) ένα κουτί με όπλα!

Δύο νέοι άνθρωποι άκουσαν ξαφνικά να τους επιβάλλεται κάθειρξη 13 χρόνων. Η Ηριάννα και ο Περικλής κλείστηκαν ένα χρόνο στη φυλακή χωρίς να αναγνωριστεί σ' αυτούς ο «πρότερος έντιμος βίος», χωρίς αναστολή, χωρίς το ελάχιστο δείγμα επιείκειας.

Η Αντιτρομοκρατική και το βούλευμα τους χαρακτήρισαν τρομοκράτες, έστω και χωρίς καμία πράξη, όπως ακόμα και αυτός ο απαράδεκτος Νόμος προϋποθέτει. Φώναζαν από την αρχή ότι είναι αθώοι, ότι σπουδάζουν, ότι έχτιζαν τη ζωή τους. Σηκώθηκε γύρω τους ένα μεγαλειώδες κύμα συμπαράστασης που κάθε μέρα μεγάλωνε και κάθε μέρα τούς αγκάλιαζε. Χιλιάδες άνθρωποι υπέγραφαν, έκαναν πορείες, συναυλίες, έγραφαν και αγωνιούσαν πλάι τους.

Και πάλι όμως η Δικαιοσύνη επέμενε να κλείνει αυτιά και μάτια για τα δυο παιδιά, ενώ το ίδιο διάστημα χάριζε απλόχερα την επιείκειά της σε εγκληματίες και υπόδικους, που αποδεδειγμένα βυσσοδόμησαν κατά της κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος.

Ομως η Ηριάννα και ο Περικλής περίμεναν μαζί με τους δικούς τους να φτάσει η ημέρα της δεύτερης δίκης τους στο Εφετείο. Δεν απειλούσαν, δεν φώναζαν, δεν συκοφαντούσαν δικαστές, απλά περίμεναν. Στάθηκαν όρθιοι και υπερασπίστηκαν τις φιλίες τους, τις σχέσεις τους, τις αρχές τους και την αθωότητά τους. Οι συνήγοροι κατέρριψαν τα ανύπαρκτα σε βάρος τους στοιχεία, μέχρι που τελικά χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έσωσε την τιμή της Δικαιοσύνης και έδωσε στον κάθε πολίτη μια ανάσα δικαίου.

Η είδηση δεν τράνταξε τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, η παραμονή επί μήνες στη φυλακή δυο νέων χωρίς κανένα στοιχείο δεν συγκίνησε το δικό τους αίσθημα δικαίου. Αλλωστε, αυτό το αίσθημα το καταναλώνουν αποκλειστικά για εκείνους που απειλούν ανοιχτά τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές, ακόμα και στα στάδια μιας απλής προανάκρισης. Χθες ήταν τελικά μια καλή μέρα!...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: