1.6.18

Στάση αναμονής...

Στάση αναμονής για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ εισηγείται η Φώφη Γεννηματά. Μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία του φορέα, η επικεφαλής του υποστήριξε ότι...
το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα όταν η κυβέρνηση παρουσιάσει την τελική συμφωνία.

Απευθυνόμενη στα στελέχη του οργάνου, τους παρακάλεσε να περιμένουν, εκφράζοντας τη θέση που έχει αποφασίσει ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο και η οποία περιλαμβάνει λύση με σύνθετη ονομασία, erga omnes, και αλλαγή Συντάγματος, με εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό, με δεσμευτικά βήματα για όλες τις πλευρές.

«Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη κι έχει καθοριστεί ομόφωνα από το Πολιτικό Συμβούλιο. Είμαστε υπέρ μίας λύσης. "Ναι" σε λύση, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση», συμπλήρωσε Φώφη Γεννηματά.

Στα υπόλοιπα θέματα πρότεινε να τεθεί επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων ο γραμματέας τού Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, και για την αντίστοιχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Καμίνης. Σχετικά με τη γενικότερη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής, επανέλαβε ότι βασίζεται σταθερά σε δύο πυλώνες, στην αυτόνομη πορεία του και στην εθνική συνεννόηση.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 3 Ιουνίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, στις 11 το πρωί, στο Κάραβελ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: