1.6.18

Πάλεψε, αλλά λύγισε η Σάκκαρη...

Αποτέλεσμα εικόνας για sakkariΚοίταξε στα μάτια την Ντάρια Κασάτκινα (Νο.14 στον κόσμο), αλλά ηττήθηκε με 2-1 σετ σε ένα παιχνίδι με...
απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων που καθήλωσε τους θεατές στο Roland Garros. 

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχασε με 6-1, 1-6, 6-3 από την 21χρονη Ρωσίδα και έτσι δεν κατάφερε να περάσει σε τέταρτο γύρο Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της. Και η αλήθεια είναι ότι είχε την ευκαιρία να το κάνει...

Ήταν μια αναμέτρηση που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το φινάλε, κυρίως διότι οι δύο τενίστριες δεν μπορούσαν να κρατήσουν το σερβίς τους. Για να καταλάβετε, συνολικά σημειώθηκαν 16 μπρέικ, τα εννέα από την Κασάτκινα!

Η Μαρία δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα και... χωρίς να το καταλάβει έμεινε πίσω με δύο μπρέικ (3-0). Στη συνέχεια άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, αλλά παρότι έσπασε μία φορά το σερβίς της αντιπάλου, δεν μπόρεσε να κρατήσει το δικό της και παραδόθηκε με 6-1.

Με μπρέικ εκατέρωθεν άρχισε και το δεύτερο σετ, μόνο που αυτή τη φορά η Μαρία άρχισε να... πυροβολεί από παντού. Πήρε, λοιπόν, ξανά κεφάλι στο σκορ (2-1), κράτησε για πρώτη φορά το σερβίς της στη συνέχεια (3-1) και έφτασε πανηγυρικά στο 1-1, πραγματικά ισοπεδώνοντας την Κασάτκινα. 

Το μομέντουμ, λοιπόν, είχε περάσει στην πλευρά της, όμως έχασε ξανά το σερβίς της στο άνοιγμα του τρίτου σετ. Η Κασάτκινα βρέθηκε ένα πόντο μακριά και από το δεύτερο μπρέικ, ωστόσο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να μείνει όρθια και στη συνέχεια να ισοφαρίσει το σκορ σε 2-2.

Δεν χάρηκε, όμως, για πολύ, αφού δεν μπόρεσε ούτε στο επόμενο γκέιμ να υπερασπιστεί το σερβίς της! Η Κασάτκινα πήρε τις μπάλες αμέσως μετά κει με δύο double faults «χάρισε» το 0-30 στη Μαρία, αλλά η 22χρονη τενίστρια δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα παραπάνω και έμεινε πίσω με 4-2. 

Στο επόμενο γκέιμ ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, καθώς η Ρωσίδα εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο μπρέικ πόιντ της (με double fault της Μαρίας) και «έγραψε» το 5-2.

Δεν έκλεισε τον αγώνα στο επόμενο γκέιμ, ωστόσο η Μαρία δεν μπόρεσε να καθαρίσει ούτε το επόμενο service game της και παραδόθηκε με 6-3, μετά από έναν αγώνα διάρκειας 97 λεπτών

Συνολικά η Μαρία κράτησε μόνο τρεις φορές το σερβίς της και η Ντάρια τέσσερις! Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε 23 winners και είχε 39 αβίαστα λάθη, ενώ η Κασάτκινα είχε αντίστοιχα 16 και 29.

Ολοκληρώθηκε, έτσι, η καλύτερη χωμάτινη σεζόν για τη Σάκκαρη, που θα με την πορεία της στο Παρίσι θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο το Top 30.

Μέχρι φέτος δεν είχε πετύχει νίκη στο Roland Garros και τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι έχει παίξει στον τρίτο γύρο όλων των Grand Slams.

Σήμερα, πάντως, θα ξαναμπεί στο court (περίπου στις 17.00), καθώς αγωνίζεται στο διπλό παρέα με την Πέτρα Μάρτιτς από την Κροατία!

Και μετά, θα μπορέσει να αφοσιωθεί στο χορτάρι και, βασικά, στο Wimbledon, που ξεκινάει την στις 2 Ιουλίου.


Η Κασάτκινα, από την άλλη, θα παίξει στη φάση των «16» με μια εκ των Κάρολιν Βοζνιάκι, Πολίν Παρμεντιέρ.

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: