23.6.18

Πότε θα ξαναφορέσει γραβάτα ο Τσίπρας...


Οι στόχοι του Μαξίμου...

Δυο στα δυο για τον Αλέξη Τσίπρα μέσα σε μια εβδομάδα. Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών η...
λύση για το χρέος ήρθε να γεμίσει ευφορία την κυβερνητική πλειοψηφία με αποκορύφωμα τη χθεσινή «φιέστα» του Ζαππείου. Τα χαμόγελα περίσσευαν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάθονται σε πολλές περιπτώσεις δίπλα – δίπλα με τους συναδέλφους τους των ΑΝΕΛ, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το κακό κλίμα των τελευταίων ημερών.

Ο πρωθυπουργός έβαλε γραβάτα, σε διαφορετική περίπτωση γνώριζαν καλά στο Μαξίμου, πως η ΝΔ θα τον κατηγορούσε ότι δεν πιστεύει και ο ίδιος πως έλυσε το χρέος. Μέσα από την ομιλία του επιχείρησε να συσπειρώσει τις δυνάμεις της πλειοψηφίας και βγάζοντας τη γραβάτα στο τέλος θέλησε να δείξει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η ώρα της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών ομάδων άλλαξε από τις  6 το απόγευμα που ήταν προγραμματισμένη αρχικά,  στις 7.30 προκειμένου όλοι να προλάβουν να επιστρέψουν στην Αθήνα και ειδικά ο Πάνος Καμμένος που βρισκόταν στην Κύπρο. Στο Ζάππειο έδωσε το παρών η συντριπτική πλειοψηφία από τους «153» με τον Αλέξη Τσίπρα να θέλει να αποδώσει εύσημα σε όλους  όσοι έβαλαν «πλάτη» τα τελευταία 3,5 χρόνια. Η κίνηση ήταν συμβολική, καθώς ο πρωθυπουργός ήθελε να καταδείξει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ μετά την σφοδρή ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση για τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε τιμητική άδεια, λόγω Eurogroup, ο Γιώργος Χουλιαράκης, ωστόσο με τον οποίο ξενύχτησαν και επέστρεψαν μαζί στην Αθήνα ήρθε στο Ζάππειο.

Το καλό κλίμα που υπάρχει επιχείρησε να δείξει και ο Πάνος Καμμένος με την ομιλία του χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως  «τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης», αλλά και να διώξει τα όποια «σύννεφα» είχαν σχηματιστεί επάνω από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: