29.3.18

Έκρηξη Κοντονή για «ακραία ανευθυνότητα»...


ΒΙΝΤΕΟ

Απάντηση στις δηλώσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου, αλλά και σε μέσα ενημέρωσης με αφορμή ρύθμιση που κατέθεσε στο...

πλαίσιο νομοσχεδίου για τη βία κατά των γυναικών έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής μίλησε για «ακραία ανευθυνότητα» υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα εξαντλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ δόθηκαν οι εξηγήσεις που έπρεπε και στην Ολομέλεια.

«Υπήρξαν δηλώσεις του κ. Θεοχαρόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οποίος χαρακτήρισε τη ρύθμιση που είναι απολύτως αποσαφηνισμένη ως “ύποπτη”. Από εκείνη τη στιγμή ο ίδιος μαζί με συγκεκριμένα ΜΜΕ το συνέδεσε με την τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Επαναλαμβάνω η διάταξη αυτή αναφέρεται στο άρθρο 55 του σωφρονιστικού κώδικα σχετικά με τακτικές άδειες και προϋποθέσεις που έχει καταδικασθείς κρατούμενος στις ελληνικές φυλακές» είπε ο Σταύρος Κοντονής και συμπλήρωσε: 

«Όσοι έχουν καταδικασθεί από τα ποινικά δικαστήρια της χώρας, έχουν εκτίσει ένα μέρος της ποινής και δικαιούνται πλέον να πάρουν άδεια. Όσοι καταδικασμένοι κρατούνται στις ελληνικές φυλακές και είναι σε εκκρεμότητα η υπόθεσή τους σχετικά με την έκδοση ή έχει αποφασιστεί η έκδοσή τους δεν μπορούν να πάρουν άδεια».



Σημειώνεται ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έσπευσε το πρωί να συνδέσει, μέσω δηλώσεών του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ρύθμιση με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ ορισμένα ΜΜΕ τη συνέδεσαν με τα όσα ανεκδιήγητα δήλωσε χθες ο βουλευτής των ΑΝ. ΕΛΛ. Κώστας Κατσίκης περί ανταλλαγής κρατουμένων.

Ο Σταύρος Κοντονής, στη συνέχεια της ομιλίας του, μίλησε για ακραία ανευθυνότητα λέγοντας ότι ορισμένοι δεν ελέγχουν και δεν ενημερώνονται για τα νομοθετικά κείμενα και γιατί επαναφέρουν με έναν τρόπο τα ζητήματα αυτά που έχουν να κάνουν με τη διεθνή θέση της χώρας και με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: