3.3.18

Οχι άλλη διαφθορά...

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποκαλυφθεί αρκετά σκάνδαλα άμεσης ή έμμεσης δωροδοκίας παραγόντων και πολιτικών προσώπων από...
εταιρείες που επιχειρούσαν να αποσπάσουν ευνοϊκές αποφάσεις για τα συμφέροντά τους.

Οι υποθέσεις της Siemens, της Novartis, των εξοπλιστικών, των υπερκοστολογημένων δημοσίων έργων και των «θαλασσοδανείων» από τράπεζες είναι οι πιο χαρακτηριστικές, καθώς ανέδειξαν τον κυνισμό και την ευρεία διαφθορά που κυριαρχούσαν στην πολιτική ζωή της χώρας για δεκαετίες.

Μπροστά στις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, η μόνη συνεπής στάση που μπορούν να έχουν τα πολιτικά κόμματα είναι να καταδικάσουν -έστω και εκ των υστέρων- τις πρακτικές του παρελθόντος, να ζητήσουν να χυθεί άπλετο φως μέσα από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και να διευκολύνουν τη διαλεύκανση αυτών των πολύ σοβαρών υποθέσεων. Θα περίμενε κάποιος αυτή τη στάση να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα κόμματα που κυβέρνησαν για χρόνια τη χώρα, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Παρακολουθούμε, αντίθετα, μια αγωνιώδη προσπάθεια των κομμάτων αυτών και των φιλικών προς αυτά μέσων ενημέρωσης να αλλάξει η ατζέντα και να πάψει κάθε συζήτηση για την αναζήτηση πολιτικών ή ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα.

Την Πέμπτη, π.χ., αποκαλύφθηκε πως οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές έστειλαν φάκελο με στοιχεία στην ελληνική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα οποία ξένες εταιρείες διακίνησαν μίζες σε κόμματα με αντάλλαγμα την ανάληψη δημοσίων έργων. Το ύψος τους μάλιστα καθοριζόταν από μια άτυπη ποσοστιαία «ταρίφα» για κάθε δημόσιο έργο!

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, στα ταμεία των οποίων φέρεται να δόθηκαν οι μίζες, δεν έκαναν κανένα επίσημο σχόλιο, αλλά εν χορώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «ανοχή στη γενικευμένη ανομία»! Προσπαθούν έτσι να στρέψουν το βλέμμα της κοινωνίας σε λίγες δεκάδες καταδικαστέων βανδάλων, που προκαλούν φθορές σε περιουσίες, και να αποκρύψουν το μεγάλο φαγοπότι με τις μίζες, να αποσιωπήσουν τη γενικευμένη διαφθορά που είχε κατακλύσει επί των ημερών τους τη δημόσια ζωή.

Ποιον νομίζουν, άραγε, ότι κοροϊδεύουν έτσι; Εάν νομίζουν πως οι πολίτες, που υπέστησαν άγριες περικοπές στα εισοδήματά τους, θα κάνουν τα στραβά μάτια και πως θα αθωωθούν στη συνείδηση του λαού, είναι πολύ γελασμένοι. Γιατί ευτυχώς υπάρχει ακόμη κράτος δικαίου στη χώρα μας...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: