30.3.18

Διορισμοί...

Άρης ΠορτοσάλτεΜέσα στους καθημερινούς προβληματισμούς του ο Αρης Πορτοσάλτε είχε το πρωί θέμα για το αν θα αποκαλεί τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ λαπάδες ή φρουί ζελέδες. Σήμερα ο δημοσιογράφος ήταν έξαλλος με την επ' ολίγον τοποθέτηση του Ε. Μαρίνου στο τιμόνι του ΕΦΚΑ εφόσον είχε δοσοληψίες με το...
δημόσιο. Ο ίδιος απέσυρε την υποψηφιότητά του μόλις δημιουργήθηκε θέμα με το βιογραφικό του.

Ο καλός δημοσιογράφος παρ'όλη την ακύρωση του διορισμού «άδραξε» την ευκαιρία για να συνεχίσει τον καθημερινό του οχετό. 

Οι κομματικοί διορισμοί τον εξαγριώνουν και είναι κάτι που δεν αντέχει ούτε ο ίδιος ούτε ο ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ειδικά βέβαια για την Καθημερινή αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει δεδομένου ότι είναι αλήθεια ότι συχνά στο απώτατο παρελθόν είχε κατακρίνει κομματικούς διορισμούς. Ίσως όχι τους σχετικά πρόσφατα διορισμένους 28 συμβούλους του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών, ούτε τους δεκάδες διορισμούς του Α. Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ ούτε καν τους διοικητές των Νοσοκομείων που μάλιστα είχαν και την «χαριτωμένη» αναλογία 3 προς 1 την περίοδο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ούτε και το στενό φίλο του Α. Σαμαρά κ. Παπασταύρου.

Οι καταγγελίες αυτές τα τελευταία χρόνια της κρίσης ήταν περιορισμένες λόγω και της «σοβαρότητας» της κατάστασης που απαιτούσε μιντιακή στήριξη των κυβερνώντων μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η χώρα. Κάπου εκεί στο 2009 οι διορισμοί έπαψαν να αποτελούν στοιχείο της δημοσιογραφικής αποκάλυψης. 

Μόνο κάποιες φωνές επιμένουν να θυμίζουν στους υπέρμαχους της αξιοκρατίας το τί ακριβώς έκαναν διαχρονικά οι υπουργοί. Πρόσφατα ο Γιάννης Ραγκούσης έγραψε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δήθεν κόπτεται για τον κομματισμό εκείνος που ξήλωσε διευθυντή με 1198 μόρια για να διορίσει τον κολλητό του που ήταν τελευταίος με 898 μόρια».

Αντιγράφουμε όμως μια από τις σπάνιες έντονες διαμαρτυρίες -όχι του Α. Πορτοσάλτε- αλλά της Καθημερινής τότε που (ακόμα) ο κομματικός φανατισμός δεν κάλυπτε την είδηση!

«Οι γαλάζιοι συνδικαλιστές αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία και -όπως προκύπτει- οι δεξιότητές τους είναι περιζήτητες από μια σειρά οργανισμών του Δημοσίου. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» είναι ο συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ κ. Φώτης Αγαδάκος, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας πρόεδρος είναι τα τελευταία χρόνια ο κ. Φίλιππος Ταυρής, συνάδελφος του κ. Αγαδάκου στη ΓΣΕΕ. 

Ο κ. Κώστας Σμυρλής, στέλεχος της ΔΑΚΕ Δημοσίου έχει τοποθετηθεί προϊστάμενος στο ΙΚΑ. Ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο οποίος πρόσφατα έγινε γνωστός από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, είναι επί σειράν ετών μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (επιδοτήσεις). Στην ευαίσθητη Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως, διευθύνων σύμβουλος είναι επί σειράν ετών ο κ. Δημήτρης Δαρνάκας, άλλοτε αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού και σήμερα υπεύθυνος για τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στη Μακεδονία και τη Θράκη» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 2009).

Α.Ψ.

Από τη στήλη Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: