1.3.18

Γιατί λείπει η υπογραφή Σαλμά...

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Μάριου Σαλμά να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. και...
να μην υπογράψει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προανακριτική επιτροπή σε βάρος των κ. Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη.

Η απουσία της υπογραφής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν η μοναδική ανάμεσα στους βουλευτές της Ν.Δ. και παραμένει το ερώτημα σε ποιο στάδιο από τη συλλογή υπογραφών μέχρι την κατάθεση της πρότασης στη Βουλή έγινε αισθητή.

Αλλά γιατί απουσίαζε η υπογραφή; Ο ίδιος, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, δήλωσε δημοσίως ότι δεν υπέγραψε «μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας, καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για τη διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

Πηγές της Πειραιώς δήλωναν μετά τη δήλωση αυτή ότι δεν τίθεται θέμα Σαλμά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σαλμάς παραπέμφθηκε στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis με τις λιγότερες ψήφους από κάθε άλλο φερόμενο ως εμπλεκόμενο πολιτικό πρόσωπο, ενώ ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του, προκειμένου να τον διευκολύνει να καταθέσει ως μάρτυρας όσα γνωρίζει για την υπόθεση Novartis και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.


Διαφοροποίηση

Με τη μη υπογραφή της πρότασης της Ν.Δ. φαίνεται ότι ο Μ. Σαλμάς επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από την επιθετική στάση κατά του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών που κρατούν άλλα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και η οποία στην πιο σκληρή εκδοχή της εκδηλώθηκε με τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά στον Αλέξη Τσίπρα, τον Δ. Παπαγγελόπουλο, τους εισαγγελείς και μάρτυρες.

Κάποια στιγμή η μήνυση αυτή θα φτάσει στη Βουλή και τότε, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Εφ.Συν.», η Ν.Δ. θα στοιχηθεί πίσω από τον κ. Σαμαρά, παγιδεύοντας τον κ. Μητσοτάκη στο να ζητήσει προανακριτική κατά του πρωθυπουργού...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: