29.3.18

Ο Μανώλης Κοττάκης απαντά στις «Θεωρίες Βενιζέλου»...

Αφιερωμένο στις αρνητικές θέσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου για την πρόταση της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τη αναθεώρηση του...
Συντάγματος είναι το πρωτοσέλιδο άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην Εστία (τίτλος του «Οι θεωρίες του κ. Βενιζέλου»). 

Ο διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας επιχαίρει, κατ’ αρχάς, γιατί «όπως απεδείχθη εκ των πραγμάτων, ούτε η Νέα Δημοκρατία έγινε ακόλουθος των τακτικισμών της κ. Γεννηματά και των συντρόφων της (ας λύσουν τις διαφορές μόνοι τους) ούτε βεβαίως έλαβε την απόφασή της υπό το κράτος των εντυπώσεων της διαφοροποίησης Βενιζέλου», αλλά το έκανε θεωρώντας ότι η πρόταση είναι ελλειμματική, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπό μορφή διαρροών, από την «Πειραιώς».

Στη συνέχεια, όμως, ο Μανώλης Κοττάκης σχολιάζει σε όλο το υπόλοιπο του άρθρου του τη δήλωση Βενιζέλου και αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Εξελίξεις αυτές όμως αποτελούν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σχολιάσουμε τις καινοφανείς απόψεις του καθηγητή Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο τελευταίο κείμενό του. Εκεί διαβάσαμε με έκπληξη την άποψη ότι ‘‘κανένα πρόβλημα, οικονομικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό, νοοτροπιακό, πολιτικό, πολιτισμικό, εθνικό, δεν είναι πρόβλημα πρωτίστως και ανυπερθέτως συνταγματικό’’».

Ερωτήματα 

Ο αρθρογράφος διατυπώνει την έκπληξή του για τη θέση Βενιζέλου και παραθέτει μια σειρά από ερωτήματα:

«Ειλικρινώς εξεπλάγημεν. Ότι η Βουλή διαλύεται για ‘‘ψύλλου πήδημα’’ κάθε δύο χρόνια με αφορμή ακόμη και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι πρόβλημα που επηρεάζει την οικονομία; Μα αν είναι έτσι, καλώς έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ που ‘‘τίναξε’’ στον αέρα την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας το 2014 και πήγανε τέσσερα χρόνια πίσω όπως κατ' επανάληψη έχει ισχυριστεί ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος. 

Παρέλκει να επισημάνουμε ότι η εκλογή του Ανωτάτου άρχοντα πρέπει να αποσυνδεθεί από τις εκλογές και να καθιερωθεί ο τετραετής κύκλος! Δεν είναι επίσης πρόβλημα που επηρεάζει την εμπιστοσύνη των πολιτών (άρα και την εκλογική τους συμπεριφορά) η παραγραφή εξπρές που θέσπισε ο κ. Βενιζέλος με το Σύνταγμα του 2001 για τα μέλη κυβερνήσεως; Τώρα υφίσταται και ο ίδιος τις συνέπειες της ρύθμισής του. Αν και θα ήθελε να δικαστεί και να κριθεί αθωότητά του για κάποια από τα φερόμενα αδικήματα, θα μείνει με τη ρετσινιά της παραγραφής».

harddog-sport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: