30.3.18

Ένας μήνα προφυλάκισης...

και η αγωνία συνεχίζεται...

Τριάντα μέρες κράτησης σε φυλακή της Αδριανούπολης συμπλήρωσαν την Παρασκευή οι δύο Έλληνες στρατιώτες που...
πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, και μάλιστα χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο ή να έχει οριστεί δικάσιμος.

Οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη μετέβησαν σήμερα στην Αδριανούπολη για την τέταρτη επίσκεψή τους. Η επικοινωνία με τα παιδιά τους είναι περιορισμένη, αφού παρόντες είναι Τούρκοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση ζητά από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα, για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε την Παρασκευή και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος δήλωσε πως «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και πιστεύουμε ότι οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειες τους».

Είχε προηγηθεί η απόρριψη και της δεύτερης ένστασης που είχε καταθέσει η ελληνική πλευρά για την αποφυλάκισή τους.

Πριν από λίγες μέρες, τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν ερμηνεύσει ως «δώρο» στην Τουρκία την πρόταση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, οι δύο ένστολοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: