23.3.18

Ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα προς την Τουρκία...

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκια έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση...
...των διεργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι «είναι πλέον απόλυτα σαφές ότι η Ελλάδα θα προασπιστεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι των απειλών».

Απερίφραστη καταδίκη για τα χτυπήματα στη Γαλλία

«Θα ήθελα να εκφράσω την απερίφραστη καταδίκη μου για τα δύο χτυπήματα στην περιοχή της νοτιοδυτικής Γαλλίας και να εκφράσω εκ μέρους του ελληνικού λαού τα συλλυπητήρια μου και την αλληλεγγύη μου στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Η Σύνοδος είχε πολλά θέματα, είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε τη συζήτηση για την τουρκική προκλητικότητα.

«Να μην κλείνουμε τα μάτια στους φορολογικούς παραδείσους»

«Θέλω να ξεκινήσω με τη χθεσινή συζήτηση για τη φορολόγηση και την ανάγκη για τη φορολογική σύγκλιση εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας την ανάγκη να ελεγχθούν οι φορολογικοί παράδεισοι.

«Είναι παράδοξο και παράλογο να προωθούμε την εμβάθυνση της Ε.Ε. και παράλληλα να συντηρούμε την αδιαφάνεια μεταξύ των κρατών-μελών και να κλείνουμε τα μάτια στους φορολογικούς παραδείσους» είπε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων περιγράφοντας τις προτάσεις της Ελλάδας για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

«Το τελευταίο θέμα που συζητήθηκε σήμερα είναι οι αλλαγές στην Eυρωζώνη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ότι «για μας η μεταρρύθμιση σημαίνει ισορροπία και ισότητα στις χώρες της Ευρωζώνης».

«Δεν μπορούμε να προετοιμαζόμαστε για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση κρίσεων αξιοποιώντας τα υλικά που είχαμε μέχρι σήμερα, δεν μπορούμε να ανακυκλώνουμε τα υλικά της κρίσης» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Ανάγκη να υπάρξει ισχυρός προϋπολογισμός στην Ευρώπη»

Παράλληλα, την ανάγκη να υπάρξει ισχυρός προϋπολογισμός της Ευρώπης, τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην τραπεζική ολοκλήρωση.

«Υποστήριξα την ανάγκη να μετατραπεί ο ESM σε νομισματικό ταμείο, αλλά όχι να λειτουργεί ως ανεξάρτητος τεχνοκρατικός οργανισμός, αλλά να υπάρχει λογοδοσία» ανέφερε ο Αλέξης Τσιπρας.

«Υποστήριξα την ανάγκη να υπάρξει εμβάθυνση της Δημοκρατίας στα κρίσιμα όργανα της Ευρωζώνης, πρέπει να υπόκειται στον έλεγχο των λαών» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας την εμπειρία της Ελλάδας και τις λάθος αποφάσεις.


Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: