30.3.18

«Εξοικονόμηση κατ' οίκον» και για την Αττική...

ΑκίνηταΑπό την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει ο τρίτος και τελευταίος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» (στο πλαίσιο του οποίου θα διατεθούν συνολικά 700 εκατ. ευρώ), με αιτήσεις για...
ακίνητα από την Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Συνολικά στις έξι Περιφέρειες για τις οποίες άνοιξε αυτήν την εβδομάδα το πρόγραμμα (Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας) 7.994 νοικοκυριά οριστικοποίησαν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα ενώ άλλα 3.831 έχουν εγγραφεί.

Στις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας εξαντλήθηκαν τα κονδύλια, αφού καθώς με τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν από την προηγούμενη Δευτέρα δεσμεύτηκε το σύνολο των διαθέσιμων πόρων, μετά και από την απόφαση για διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού. Γι' αυτό το λόγο απενεργοποιήθηκε χθες η δυνατότητα δημιουργίας νέων αιτήσεων.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί κανονικά , η υποβολή αιτήσεων στις Περιφέρειες Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο Γιώργος Σταθάκης από το βήμα της Βουλής ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής καλύπτονται από το πρόγραμμα 28.000 νοικοκυριά, ενώ ακόμη 10.000 αιτήσεις βρίσκονται στη «λίστα αναμονής».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: