8.3.18

Αλ Καπόνε...





Γίναμε Σικάγο. Ποιος θα το περίμενε (εκτός βεβαίως απο τον Μπάμπη)?
Ολόκληρη σχολή έχει πάρει το όνομα της από την πολιτεία του Αλ Καπόνε. 
Μια σχολή που κατά τον επανακάμψαντα δριμύτερο, μετά τα ραδιοφωνικά κόλπα και την κόντρα με τ' αφεντικό (αφήστε τις δικαιολογίες που ακολούθησαν) σχολιαστή του δελτίου, έχει...
οπαδό τον πρωθυπουργό. 
Τρίβει τα χέρια του ο -αυθεντικός εκφραστής της- Κυριάκος. 
Και όταν έλθει -εν τη βασιλεία του- θα μας νοικοκυρέψει.

Το σχολιο:

Ποιος θα το περίμενε. Ο κ. Τσίπρας ξαφνικά να βρίσκεται στην σχολή του Σικάγο, την πιο νεοφιλελεύθερη, η οποια λέει, πως, οι χαμηλοί φόροι είναι αυτοί που διευκολύνουν την Οικονομία. 
Ερχεται να αντιληφθεί επιτέλους, οτι έκανε ενα ακόμη λάθος το 2015, γιατί η πρώτη του δουλειά τότε ηταν να αυξήσει τον συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων. Αρκεί όμως αυτό, για να πιστέψουν οι επιχειρήσεις οτι αυτό θα είναι το περιβάλλον στο οποίο θα εργασθούν ?

Είναι λίγο αμφίβολο, αν και το ενισχύει το επιχείρημα του πρωθυπουργού, το γεγονός οτι το έχει ήδη ψηφίσει, δεν είναι κάτι καινούργιο, δεν είναι κάτι που φέρνει τώρα στην ατζέντα, εκείνα τα περίφημα μέτρα - αντίμετρα τα οποία υποτίθεται επέβαλε η τρόικα και με μεγάλη χαρά ο κ. Μητσοτάκης λέει, δεν ξέρω τι θα γίνει, εγώ, πάντως, εν τη βασιλεία μου, εν πάση περιπτώσει όταν έρθει στα πράγματα, θα το εφαρμόσω οπωσδήποτε. 
Αρα η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων οπωσδήποτε ξαναμπαίνει στην ατζέντα.
Ομως, εδώ ειναι και το θέμα πώς θα γίνει η δουλειά. 
Για μενα το πιο σημαντικό που πρεπει να δούνε είναι οι επιβαρύνσεις στην εργασία. Διοτι, αν αυτές ελαφρυνθούν, τότε η απασχόληση θα αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα. Αρα η συζήτηση είναι κυριολεκτικώς, δίοτι ο κ. Τσίπρας δεν ξερει τι είναι ακόμη η σχολή του Σικάγο, ξέρει όμως σιγουρα γιατί είναι ικανότατος για αυτό, οτι αυτή είναι η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη.  Αρα ας του πάρω κάτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: