27.3.18

Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις προανήγγειλε ο Δραγασάκης...

Στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα παρέπεμψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, προκειμένου να δοθεί μια ανάσα στους φορολογούμενους. Η...
κυβέρνηση θα δεσμεύσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, τόνισε ο κ. Δραγασάκης, από το βήμα του 11ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής αναμένεται να αποσταλεί από την κυβέρνηση τον Μάιο στις Βρυξέλλες και θα αφορά την τετραετία 2019-2022.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «όσο αυξάνεται η εισπραξιμότητα ΦΠΑ και μειώνεται η φοροδιαφυγή, τόσο θα αυξάνεται η δυνατότητα για πρόσθετες, στοχευμένες και πάλι, δράσεις στη φορολογία».

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή τη φορά το νέο Μεσοπρόθεσμο έχει ιδιαίτερη σημασία για την κυβέρνηση.

Οχι επειδή βρίσκεται μέσα στη «λίστα» με τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και τα οποία είναι συνδεδεμένα με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 11,1 δισ. από το 3ο Πρόγραμμα, αλλά για τους εξής δύο λόγους:

Ο πρώτος, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, είναι ότι μέσα στο νέο κείμενο πλαίσιο θα περιγράφονται αναλυτικά όλες οι μεταρρυθμίσεις που θα «ξεκλειδώνουν» σταδιακά τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Ο δεύτερος είναι ότι με το νέο Μεσοπρόθεσμο (2019-2022) θα μάθουμε αν το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα θα έχει αυτή τη φορά αποτέλεσμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: