16.8.17

Ανυπολόγιστη καταστροφή από τον πύρινο εφιάλτη...

Κάλαμος ΑττικήςΣτάχτη και αποκαΐδια αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην Ανατολική Αττική. Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα...
πύρινα μέτωπα με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης να δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι. Μάχη με τις φλόγες σε Αμαλιάδα και Ζάκυνθο.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες ώρες τονίζοντας «θέλω να πιστεύω ότι με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την στιγμή η πυρκαγιά, είναι πολύ πιθανό μέσα στη νύχτα να μπουν οι πυροσβέστες μέσα, οπότε θα είναι πλέον πιο εύκολο να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά».

Παράλληλα, εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του «οτι αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα».

Διευκρίνισε, ότι πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός με την συγκεκριμένη πυρκαγιά, η οποία από την πρώτη στιγμή δημιούργησε τεράστια προβλήματα που κατέληξαν σε μεγάλη καταστροφή.

Βελτιωμένη ήταν η εικόνα των πύρινων μετώπων, το βράδυ της Τρίτης, καθώς η εξασθένιση των ανέμων επέτρεψε στις πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν την επέκτασή της, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι αναζωπυρώσεις.

Πρόλαβαν τα χειρότερα

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια χαράδρα κοντά στην Αγία Κυριακή, αλλά είναι θετικό ότι η πυρκαγιά δεν έφτασε στην Εθνική Οδό. Αν οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταφέρουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε μειώνονται σημαντικά οι κίνδυνοι για την αυριανή μέρα, που αναμένεται και να ενισχυθούν οι ΒΑ άνεμοι.

Τα άλλα μέτωπα

Σε Αμαλιάδα και Ζάκυνθο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν μάχες με τις φλόγες. Στη Ζάκυνθο με το πρώτο φως της ημέρας παρατηρούνται αναζωπυρώσεις και διασπορά των εστιών χωρίς να κινδυνεύουν οικισμοί. Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αμαλιάδα όπου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: