31.8.17

"Αποτρέψαμε οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων"...


...λέει ο Πετρόπουλος...
Για τις αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μίλησε, ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.
Για τις...
συντάξεις είπε πως «αποτρέψαμε την οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων. Αυτοί που καταβάλουν μεγαλύτερες εισφορές, παίρνουν και μεγαλύτερη σύνταξη, αυτό είναι το παράδειγμά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής και ανέφερε, πως έχει την θετική γνώμη των δανειστών για τις ρυθμίσεις.

Για τους αγρότες και τη σύγκριση κόστους εξαγοράς χρόνου ασφάλισης, η μείωση είναι 15%. Να εξαγοραστεί χρόνος ώστε να έχουν αυξημένη βάση υπολογισμού της σύνταξής τους, με ευνοϊκούς όρους» πρότεινε ο κ. Πετρόπουλος.

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως δήλωσε, το τέλος επιτηδεύματος παραμένει, ενώ αποσαφήνισε πως για τους μηχανικούς αποσυνδέεται το επάγγελμα από την ιδιότητα.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς, όσον αφορά τις εκκρεμότητες στους χρόνους έκδοσης των συντάξεων.

Εξάλλου, είπε πως το point system το οποίο εφαρμόζεται προστατεύει από την «μαύρη» εργασία και την ανεργία, καθώς «αυτό κάνει δυνατή την εφαρμογή των ποινών, σε σχέση με το παρελθόν».

Σε ό,τι αφορά τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων από το 2012, έκανε λόγο για στόχο αποπληρωμής μέχρι τον Οκτώβριο. Εκκρεμεί από παλιά η πληρωμή στους παρόχους υγείας, από το παλιό ΙΚΑ, και μέσα από το σύστημα που εφαρμόζουμε επιταχύνουμε την διαδικασία πληρωμής» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: