26.8.17

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά σε πολλά μέτωπα...

Ολονύκτια θα είναι η μάχη με τις φλόγες...

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο όρος Σκοπός...

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες σε μια καταπράσινη περιοχή της Ζακύνθου, δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές. Οι...
ισχυροί άνεμοι έκαναν το έργο της πυρόσβεσης εξαιρετικά δύσκολο.

Οι φλόγες κατέκαψαν τα πάντα στο πέρασμα τους και από τη στιγμή που βράδιασε και σταμάτησαν να πετούν αεροπλάνα, έμειναν μόνο οι πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Συνομιλία Τσίπρα - Κοντονή

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος κατάγεται από τη Ζάκυνθο συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό και συναρμόδιους υπουργούς ενημερώνοντας για την κρισιμότητα της κατάστασης στο νησί.

Ζήτησε δε να φτάσουν και απόψε ει δυνατόν, με το τελευταίο δρομολόγιο φέρι μπότ από Κυλλήνη, άλλα δέκα πυροσβεστικά οχήματα και άλλα 7 το πρωί από την βόρεια Ελλάδα.

Χρονικό

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή των Μαριών καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο χωριό Αναφωνήτρια, αυτή τη στιγμή πλησιάζει στο χωριό των Μαριών.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τις 12 το βράδυ αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Πριν λίγο: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο όρος Σκοπός λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες καθώς και υδροφόρες ιδιωτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: