25.8.17

Σφίγγει τον κλοιό στη Βενεζουέλα ο Τραμπ...

Νικολάς ΜαδούροΝέες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Βενεζουέλας επέβαλαν οι ΗΠΑ, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά...
και την οικονομική ασφυξία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Μεταξύ των κυρώσεων, η απαγόρευση στις αμερικανικές τράπεζες να κάνουν δουλειές με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, τα μέτρα «είναι προσεκτικά διαβαθμισμένα ώστε να στερήσουν από τη δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο μια κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης της παράνομης εξουσίας του, να προστατέψουν το χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ από την πολύπλοκη διαφθορά της Βενεζουέλας και τη φτωχοποίηση του λαού της Βενεζουέλας, αλλά παράλληλα να επιτρέπουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Οι νέες κυρώσεις απαγορεύουν την αγορά χρέους και ομολόγων της Βενεζουέλας, αλλά και συναλλαγές με την κρατική πετρελαϊκή εταιρείας.

Επίσης απαγορεύονται συναλλαγές με τον δημόσιο τομέα της Βενεζουέλας όπως και την πληρωμή μερισμάτων προς την κυβέρνηση της χώρας...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: