24.8.17

Διάψευση στα περί τέλους συντάξεων πριν τα 62...

Πρωτοσέλιδο
Μετά το ισλαμοφοβικό χθεσινό πρωτοσέλιδο η «Ελευθερία του Τύπου» του Βαγγέλη Μαρινάκη αποφάσισε να κατασκευάσει άλλη μία «είδηση» που...
διαψεύστηκε από το Υπουργείο Εργασίας.

Με τίτλο «πρόωρο τέλος σε συντάξεις πριν τα 62» και υπότιτλο «σοκ στο Δημόσιο» η εφημερίδα «σύμφωνα με πληροφορίες» σπέρνει ξανά πανικό αυτή τη φορά στους δημόσιους υπαλλήλους, που ως γνωστόν ευνοήθηκαν τόσο πολύ από το δίδυμο Σαμαρά-Μητσοτάκη.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας έκανε λόγο και για «οριστική κατάργηση της μεταβατικότητας στα όρια ηλικίας» που -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- προωθούνται από το υπουργείο με διάταξη νόμου.

Το υπουργείο απάντησε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει νομοθετήσει από το 2015 (Ν. 4336/15) μεταβατική περίοδο έως και το 2021 για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και η μεταβατική αυτή περίοδος ήδη εφαρμόζεται και θα εξακολουθήσει να ισχύει κανονικά.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το δημοσίευμα βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου» και αναφέρεται σε «γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης» που παραβιάζουν κάθε κανόνα δεοντολογίας και χωρίς καμία προηγούμενη διασταύρωση, επιχειρούν «ανεπιτυχώς να κατασκευάσουν ειδήσεις».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας και στο οποίο θα υπάρχουν ρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: