21.3.17

H ΝΔ απαντά στον Σόιμπλε...

Απάντηση στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί στήριξης των μέτρων και από την αντιπολίτευση, δίνουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι διαμηνύουν ότι...
το κόμμα πρόκειται να ψηφίσει τα συμφωνηθέντα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύουν ότι η ΝΔ έχει πάρει στο προσκήνιο ξεκάθαρη θέση, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα. Σε αυτό καλούν την κυβέρνηση «να πάρει θέση για αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από τη χώρα»

«Ίσως, ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σόιμπλε σήμερα σε δηλώσεις του μετά το ECOFIN, εξέφρασε την άποψη ότι μελλοντικά μέτρα που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος θα πρέπει να γίνουν δεκτά από την αντιπολίτευση. «Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

«Το συνταξιοδοτικό, για παράδειγμα, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί πριν το 2020. Μέχρι τότε όμως θα υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα και κανένας δεν ξέρει την εξέλιξη. Η αντιπολίτευση φυσικά τώρα λέει “είμαστε εναντίον”, αλλά θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλιότερα στην Ελλάδα», πρόσθεσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: