2.3.17

Στο αρχείο η μήνυση Σπίρτζη κατά ΕΕΤΤ για την Digea...


Στο αρχείο αμετάκλητα έθεσε η Εισαγγελέας Διαφθοράς τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο...
Χρήστος Σπίρτζης τον Ιούλιο του 2015, ως αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εναντίον την ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η υπόθεση αφορούσε τον διαγωνισμό για την ανάδειξη παρόχου δικτύου ψηφιακής ευρυεκπομπής, στον οποίο συμμετείχε μόνο η Digea, με τον Χρ. Σπίρτζη να κατηγορεί τα μέλη της ΕΕΤΤ για σωρεία παρατυπιών και μη νόμιμων ενεργειών.

Ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υποδομών έκανε λόγο στη μηνυτήρια αναφορά του για πλημμέλειες, παραλείψεις και μη σύννομες ενέργειες των μελών της ΕΕΤΤ σχετικά με τη διενέργεια του διαγωνισμού με μία διαγωνιζόμενη εταιρεία, καθώς και ανεπίτρεπτη και μη σύννομη ουσιαστική μεταβολή των όρων δημοπράτησης, μετά την κατακύρωση υπέρ της αναδόχου (αναθεώρηση χρηματοοικονομικού μοντέλου και χρονοδιαγράμματος).

Σημείωνε ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε ο διαγωνισμός είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει ουσιαστική πλειοδοτική διαδικασία, επαρκής και πραγματικός ανταγωνισμός που θα απέφερε σημαντικά οικονομικά οφέλη στο Δημόσιο με τη μοναδική διαγωνιζόμενη να ανακηρύσσεται, όπως ήταν αναμενόμενο, υπερθεματίστρια με εκπλειστηρίασμα των τιμών εκκίνησης της δημοπρασίας.

Τώρα, με μια λιτή ανακοίνωσή της, η ρυθμιστική αρχή επισημαίνει:

«Ετέθη αμετάκλητα στο αρχείο, με διάταξη της Εισαγγελέως Διαφθοράς κατ’ άρθρον 43 ΚΠΔ, η από 01-07-2015 μηνυτήρια αναφορά του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατά της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ. Η υπόθεση αφορούσε τον διαγωνισμό για την ανάδειξη παρόχου δικτύου ψηφιακής ευρυεκπομπής».

Την ίδια ώρα η Digea γνωστοποιούσε ότι κατέβαλε στην ΕΕΤΤ την προβλεπόμενη δεύτερη δόση για τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ευρυεκπομπής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Πρόκειται για ποσό 3,7 εκατ. ευρώ, με τα στελέχη της εταιρείας να επισημαίνουν ότι οι «μέτοχοι της Digea, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διέρχεται η τηλεοπτική αγορά, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,9 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σταθερή τους βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της εταιρείας...»

Προσθέτουν ότι η εταιρεία εξακολουθεί να επενδύει στην περαιτέρω βελτίωση του δικτύου εκπομπής της και καταλήγουν τονίζοντας:

«Η Digea Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε., έχει αναδειχθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό που διεξήγαγε η Πολιτεία, υπερθεματιστής για τα δικαιώματα χρήσης του φάσματος των τηλεοπτικών συχνοτήτων, έναντι του ποσού των 18,3 εκατομμυρίων ευρώ»...

Σωτήρης Μανιάτης (efsyn)

Δεν υπάρχουν σχόλια: