3.3.17

Έτοιμος ο Ζιπέ να αντικαταστήσει τον Φιγιόν;...

Για ετοιμότητα του Αλέν Ζιπέ, πρώην πρωθυπουργού, να αναλάβει υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της...
Κεντροδεξιάς, εάν ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν αποσυρθεί από την κούρσα, έκαναν λόγο συνεργάτες του πρώτου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι κ.κ. Φιγιόν και Ζιπέ είχαν αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο των προκριματικών της Κεντροδεξιάς για την προεδρική υποψηφιότητα, αφήνοντας τρίτο και εκτός νυμφώνος τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Ο Φρανσουά Φιγιόν είχε επικρατήσει εύκολα του κ. Ζιπέ, έχοντας τη στήριξη της «σκληρής» Δεξιάς και του κ. Σαρκοζί.

Ο νυν υποψήφιος της Κεντροδεξιάς αντιμετωπίζει δικαστική έρευνα εναντίον του για φερόμενες ως αργομισθίες της συζύγου και δύο εκ των παιδιών του στο κοινοβούλιο (Εθνοσυνέλευση και Γερουσία), η οποία θα αρχίσει επίσημα στις 15 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν «κλείσουν» επισήμως οι υποψηφιότητες για την προεδρία της Γαλλίας.

Ο κ. Ζιπέ είχε πολλάκις δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει υποψήφιος πρόεδρος, αφού έχασε στις προκριματικές εκλογές, ωστόσο η διαφαινόμενη κατάρρευση της καμπάνιας του κ. Φιγιόν, με τη βροχή παραιτήσεων στελεχών της εκστρατείας, αλλάζει τα δεδομένα στη γαλλική συντηρητική παράταξη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της καμπάνιας του κ. Φιγιόν, Τιερί Σολέρ, εξάλλου, βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, παραιτήθηκε από τη θέση του το μεσημέρι της Παρασκευής, δίνοντας ένα ακόμη χτύπημα στην εκστρατεία...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: