1.3.17

"Η νησιωτικότητα να γίνει συνώνυμη της δυναμικής αλλαγής"...

Αποτέλεσμα εικόνας για Δραγασάκης

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου και την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι...
πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να δώσει αναβαθμισμένη προτεραιότητα στη νησιωτική πολιτική.
Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , η γεωστρατηγική θέση της Δωδεκανήσου, ο φυσικός πλούτος, η ναυτική δεινότητα, οι καινοτομίες στη ναυτιλία αλλά και η πηγαία ικανότητα των νησιωτών να παίρνουν ρίσκα, να δημιουργούν και να αριστεύουν σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, επηρέασε καθόρισε τη μοίρα των κατοίκων και των νησιών ανά τους αιώνες.

«Γι' αυτό και τα νησιά έγιναν το μήλον της Έριδος για επεκτατικές αυτοκρατορίες και επιθετικούς στρατηλάτες. Ταυτόχρονα όμως τα Δωδεκάνησα υπήρξαν χώρος συνύπαρξης και συνεργασίας και χώρος συνάντησης εμπορικών δρόμων και γι’ αυτό υπήρξαν σημαντικά κέντρα πολιτισμού, κόμβοι διαμετακομιστικού εμπορίου, σύνδεσμοι επικοινωνίας ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, Βορά και Νότο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση διεκδικεί «τις θεσμικές εκείνες αλλαγές στον τρόπο λήψης αποφάσεων ώστε να περιλαμβάνεται η ρήτρα νησιωτικότητας όχι μόνο στις εθνικές αλλά και τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Διεκδικούμε επίσης την ίδρυση ενός ταμείου νησιωτικής συνοχής και ανάπτυξης στην επόμενη προγραμματική περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: