8.3.17

Έκλεισε η συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό...

Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν η κυβέρνηση με τους δανειστές...

Ένας πρώτος καπνός βγήκε από το Hilton, καθώς όπως ανακοίνωσε στέλεχος της κυβέρνησης που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, «κλείδωσαν» οι λεπτομέρειες για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αυτό...
προκύπτει μέχρι στιγμής από την πολύωρη διαπραγμάτευση που διεξάγεται στο κεντρικό ξενοδοχείο, ενώ λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος θα γίνουν γνωστές αργότερα σήμερα το βράδυ, ή αύριο. Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση εντάσσονται όλες μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών εφόσον το συνολικό προς ρύθμιση χρέος τους υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ και συναινεί το 60% των πιστωτών.
Επιμένει η κυβέρνηση για μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένη η μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις. Τις κατευθύνσεις στη διαπραγμάτευση δίνει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είναι σε ανοιχτή γραμμή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υπενθυμίζεται πως χτες το βράδυ –όταν και καταγράφηκε η αξιοσημείωτη πρόοδος- οριστικοποιήθηκαν οι συγκλίσεις:

Στο ύψος των περικοπών (περίπου 2% του ΑΕΠ).
Στη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις.
Στη κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2018.
Στο πρόγραμμα αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας που επεξεργάστηκαν οι κκ Χουλιαράκης και Φωτίου, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Μένουν ακόμα σε εκκρεμότητα εκτός από τον ΕΝΦΙΑ:

Το αν θα γίνει αποδεκτή η σταδιακή περικοπή των συντάξεων ή το «μαχαίρι» θα πέσει με μιας.
Το αν και ποιες αλλαγές θα υπάρξουν στα εργασιακά.

Οι συζητήσεις με τους δανειστές συνεχίζονται με αντικείμενο τα εργασιακά.

Πάντως όπως όλα δείχνουν, και παρά την σαφή πρόοδο στις διαβουλεύσεις, κυβέρνηση και κουαρτέτο δεν θα πάνε στο αυριανό EuroWorking Group με το Staff Level Agreement στις αποσκευές τους. Στην συνεδρίαση θα γίνει η επισκόπηση της προόδου που θα παρουσιάσουν τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ και ESM. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να καθοριστεί εάν τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα, ή σε μεταγενέστερο χρόνο...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: