2.3.17

Νέο σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τραμπ...

για επαφές με τη Ρωσία...

Νέοι κλυδωνισμοί προκαλούνται στην αμερικανική κυβέρνηση με τους Ρεπουμπλικανούς να...
ζητούν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης έπειτα από δημοσίευμα της Washington Post που αποκαλύπτει ότι αυτός είχε επαφές πέρυσι με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Ο τότε γερουσιαστής Τζεφ Σέσιονς συνομίλησε δύο φορές πέρυσι με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, κάτι το οποίο δεν αποκάλυψε όταν ερωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του στο αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης, για το ενδεχόμενο να υπήρξαν επαφές μεταξύ στελεχών της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η μία από τις ιδιωτικές συναντήσεις του Σέσιονς με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, τον Σεργκέι Κίσλιακ, έγινε στο γραφείο του τότε γερουσιαστή τον Σεπτέμβριο, σε μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων που προσάπτουν στη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Ωστόσο, τώρα ο Αμερικανός υπουργός υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τι συζήτησε με τον πρεσβευτή και ότι πάντως ό,τι είπαν δεν είχε σχέση με την προεκλογική εκστρατεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε «στριμώχτει» τον περασμένο μήνα από τις αποκαλύψεις σε βάρος του πρώην στρατηγού και σύμβουλου εθνικής ασφαλείας του, Μάικ Φλιν, για επαφές με Ρώσους αξιωματούχους, που τον ανάγκασαν σε βεβιασμένη παραίτηση.

Τότε ο νεοεκλεγείς Αμερικανό πρόεδρος είχε προασπαθήσει να τον «αθωώσει» και είχε ισχυριστεί  πως ο ίδιος δεν έχει καμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση με τη Ρωσία. Μάλιστα είχε διαψέυσει επίσημα τις πληροφορίες σχετικά με τις συνεχείς επαφές τον περασμένο χρόνο μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου του και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης τις συζητήσεις μεταξύ του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του κι ενός Ρώσου διπλωμάτη.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα έρευνα της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τις καταγγελίες περί συνωμοσίας στην οποία φέρονται να συμμετείχαν στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και η Μόσχα, δήλωσε το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος των Δημοκρατικών.

«Καταλήξαμε σε μια γραπτή συμφωνία, η μειοψηφία και η πλειοψηφία της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, ότι θα ερευνήσουμε τις καταγγελίες περί μιας δολοπλοκίας μεταξύ των ρώσων και της εκστρατείας του Τραμπ», δήλωσε ο Άνταμ Σιφ, Δημοκρατικός βουλευτής, στο MSNBC.

Η Επιτροπή ανέφερε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρός της, ο Ντέβιν Νιούνες και ο Σιφ συμφώνησαν ότι στην έρευνά τους θα επιδιώξουν να βρουν την απάντηση σε ερωτήματα όπως εάν «υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα στη Ρωσία και πρόσωπα που συνδέονταν με πολιτικές εκστρατείες ή άλλα πρόσωπα στις ΗΠΑ»....

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: