15.3.17

Εκλογικό «θρίλερ» στη Γερμανία...

...Τουλάχιστον αυτό προμηνύουν τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων εβδομάδων. Νέα δημοσκόπηση για το...
γερμανικό περιοδικό Stern και το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL δείχνει το κεντροαριστερό γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να βρίσκεται μία ανάσα από τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες.

Μία μονάδα η διαφορά του CDU/CSU από το SPD

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Forsa που δημοσιεύτηκε σήμερα, το SPD κρατά τις δυνάμεις του στο 32% και βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους, μια ποσοστιαία μονάδα πίσω από το CDU/CSU.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 9%, ενώ το κόμμα των Πρασίνων έπεσε μια ποσοστιαία μονάδα, στο 7%.

Το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) παραμένει στο 7%, ενώ το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), είναι σταθερό στο 6%.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κέρδισε μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και έφθασε το 39% σε δημοφιλία με τον κύριο αντίπαλό της, Μάριο Σουλτς, να συγκεντρώνει ποσοστό 36%.

Η δημοσκόπηση της Forsa πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου σε δείγμα 2.505 ψηφοφόρων για το γερμανικό περιοδικό Stern και το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL. Έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 2,5 ποσοστιαίες μονάδες...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: